GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στις 10 πιο όμορφες πόλεις στην Ελλάδα η Ξάνθη - Τα γραφικά σοκάκια που συνεχίζουν να μαγεύουν

Στην λίστα με τις 10 πιο όμορφες πόλεις στην Ελλάδα που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί, σύμφωνα με τον δημοφιλή ιστότοπο Culturetrip.com ,...

Στην λίστα με τις 10 πιο όμορφες πόλεις στην Ελλάδα που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί, σύμφωνα με τον δημοφιλή ιστότοπο Culturetrip.com, συμπεριλαμβάνεται και η Ξάνθη. 

Στην ίδια λίστα συναντά κανείς γραφικές παράκτιες πόλεις, ορεινά χωριά και πολυπολιτισμικές μακεδονικές πόλεις που προσφέρουν μια διαφορετική πλευρά της Ελλάδας.  

Η Ξάνθη βρίσκεται στην 8η θέση και στην σχετική αναφορά για αυτήν επισημαίνεται πως "βρίσκεται στη Θράκη, στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, η Ξάνθη είναι γνωστή ως «η πόλη με τα χίλια χρώματα» για τη ζωντανή, πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα. Η πόλη οφείλει μεγάλο μέρος της φήμης και στην πρώην πολυσύχναστη καπνοβιομηχανία και το φημισμένο παραδοσιακό καρναβάλι του, το οποίο πραγματοποιείται κάθε Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Η Παλιά πόλη της Ξάνθης λέγεται ότι είναι ένα ανοιχτό μουσείο, παρουσιάζοντας μια συναρπαστική συγχώνευση των αρχιτεκτονικών παραδόσεων που αντανακλούν τη θρησκευτική και πολιτιστική πολυμορφία των λαών που έζησαν και μεγαλούργησαν στην πόλη". 

Αναλυτικά οι 10 πόλεις που συναντά κανείς στην λίστα είναι οι εξής:
1. Ναύπλιο
2. Πάργα
3. Καλαμπάκα
4. Καστοριά
5. Καρπενήσι
6. Μέτσοβο
7. Βέροια
8. Ξάνθη
9. Γαλαξίδι
10. Άγιος Νικόλαος