GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πότε κλαίνε οι άντρες και πότε οι γυναίκες

Τα δάκρυα… χαράς είναι αρσενικό φαινόμενο, λένε οι ειδικοί Πολλοί αναφέρονται στις γυναίκες ως το «αδύναμο» φύλο, λέγοντας μάλιστα ότι...

Τα δάκρυα… χαράς είναι αρσενικό φαινόμενο, λένε οι ειδικοί

Πολλοί αναφέρονται στις γυναίκες ως το «αδύναμο» φύλο, λέγοντας μάλιστα ότι βάζουν τα κλάματα πιο εύκολα από τους άντρες. Σύμφωνα όμως με μια έρευνα, ένα χαρούμενο γεγονός είναι πιο πιθανό να κάνει τους άντρες να «τους πάρουν τα ζουμιά».

Όπως αναφέρει ο καθηγητής-αυθεντία στο κλάμα Ad Vingerhoets από το ολλανδικό πανεπιστήμιο Tilburg, οι γυναίκες είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να βάλουν τα κλάματα εξαιτίας κάποιου γεγονότος που τους προκαλεί αναστάτωση.

Οι άντρες από την άλλη, αφήνουν τα δάκρυά τους να κυλήσουν, όταν βιώνουν κάτι θετικό, για παράδειγμα όταν η ομάδα που υποστηρίζουν κερδίζει κάποιο σημαντικό αγώνα. Ο καθηγητής Vingerhoets ισχυρίζεται, ότι ο πιο κοινός λόγος για τον οποίο κλαίει κανείς είναι ένα αίσθημα αδυναμίας, παρά θλίψης.

«Σε γενικές γραμμές, οι άντρες και οι γυναίκες κλαίνε για τους ίδιους λόγους, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ένας χωρισμός και η νοσταλγία» είπε ο ίδιος στη Daily Mail και συνέχισε: «Όμως οι γυναίκες τείνουν να κλαίνε περισσότερο για πιο πεζά πράγματα, όπως ένας καυγάς, μια κριτική ή το κρασάρισμα του υπολογιστή. Οι άντρες όμως, αξίζει να σημειωθεί, ότι κλαίνε πιο συχνά για πράγματα που σχετίζονται με θετικά γεγονότα».

Ο ίδιος εξηγεί, ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει, επειδή στις ανθρώπινες κοινωνίες, αν ένας άντρας κλάψει όταν αισθάνεται αβοήθητος, αυτό μπορεί να θεωρηθεί σημάδι αδυναμίας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 5.000 άνθρωποι από 37 χώρες, οι οποίοι ρωτήθηκαν πόσο πιθανό ήταν να κλάψουν σε διαφορετικές καταστάσεις. Ο καθηγητής Vingerhoets βρήκε ακόμη, ότι σε ορισμένες θερμές χώρες της Αφρικής, οι άντρες και οι γυναίκες κλαίνε το ίδιο. Όμως στις ψυχρές ευρωπαϊκές χώρες, οι γυναίκες τείνουν να κλαίνε πιο συχνά από τους άντρες. «Όσο πιο ψυχρή η χώρα, τόσο πιο πολύ κλαίνε οι γυναίκες» κατέληξε ο ίδιος.