GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πώς θα ενυδατώσετε το δέρμα σας

Η ξηρότητα της επιδερμίδας δε σχετίζεται πάντα με τον τύπο του δέρματος.  Η ξηρότητα μπορεί να εμφανισθεί ακόμη και στους πιο λιπαρο...

Η ξηρότητα της επιδερμίδας δε σχετίζεται πάντα με τον τύπο του δέρματος. 

Η ξηρότητα μπορεί να εμφανισθεί ακόμη και στους πιο λιπαρούς τύπους επιδερμίδας.

 Οι λόγοι εμφάνισής της αφορούν ενδογενείς παράγοντες αλλά και εξωγενείς όπως το κλίμα και ο τρόπος ζωής.

Η αφυδάτωση του δέρματος έχει να κάνει με την κακή «διαχείριση» των υδρολιπιδικών πόρων, για παράδειγμα, εάν δε βάζετε ενυδατική κρέμα, δε συνηθίζετε να πίνετε πολύ νερό και είστε καπνίστρια τότε το δέρμα σας αποκτά μόνιμα μουντό χρώμα, έλλειψη ελαστικότητας και τραχύτητα.

Εμείς σας προτείνουμε με απλούς  τρόπους να καταπολεμήσετε τη ξηρότητα του δέρματος.

Κάντε καλό καθαρισμό προσώπου με ένα γαλάκτωμα.
Χρησιμοποιήστε  2 φορές την ημέρα (πρωί- βράδυ) ένα ήπιο γαλάκτωμα καθαρισμού και ξεβγάλετε με άφθονο νερό. Προτιμήστε το χλιαρό ή το κρύο νερό... Η επαφή με το ζεστό νερό απογυμνώνει το δέρμα από τα λιπιδιά του, πράγμα που οδηγεί σε εντονότερη αφυδάτωση

Μη ξεχνάτε  την ενυδατική σας  κρέμα
Αναζητήστε συνθέσεις με πολύ ελαφριές υφές και συστατικά πλούσια σε θρεπτικά μικροστοιχεία όπως: αλόη βέρα, βασιλικό πολτό, εκχύλισμα φουντουκιού, γλυκερίνη ή φύκια (βοηθούν πολύ στη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενυδάτωσης). Επίσης δείξτε προτίμηση και σε προϊόντα με βάση βασικά λιπαρά οξέα όπως:  αβοκάντο και βούτυρο karite τα οποία βελτιώνουν την ανθεκτικότητα του δέρματος σε αντίξοες συνθήκες. Τέλος, ψάξτε για βιταμίνη Ε καθώς  προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες. 

Κάνετε μια φορά την εβδομάδα μάσκα προσώπου.
Η μάσκα προσώπου βοηθά στη θρέψη της επιδερμίδας με αποτέλεσμα η όψη της να είναι πιο λαμπερή και λεία. Υπάρχουν αρκετές μάσκες στο εμπόριο  που μπορείτε να επιλέξετε για να καλύψετε τις ανάγκες του προσώπου σας για ενυδάτωση αλλά εξίσου καλές μάσκες ενυδάτωσης μπορείτε να φτιάξετε εσείς οι ίδιες με υλικά που έχετε στο σπίτι σας, όπως ελαιόλαδο, αυγό, αβοκάντο, γάλα κ.α.

Κάνετε μόνη σας καθημερινό μασάζ στο πρόσωπο
Ζεστάνετε την κρέμα ανάμεσα στις παλάμες σας και κάντε ήπιες μαλάξεις στα μάγουλα, το μέτωπο και το πιγούνι με μικρές ανοδικές κινήσεις. Επί δυο λεπτά, κάντε μικρά, απαλά χτυπηματάκια με τις άκρες των δαχτύλων σας τα μάγουλα και το μέτωπό σας. Αυτή η τεχνική διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και οι πόροι χαλαρώνουν.

Χρησιμοποιήστε ορό με βιταμίνη Ε και υαλουρονικό οξύ
Το υαλουρονικό οξύ και η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην αναδόμηση της επιδερμίδα και στην επανάκτηση της  υγρασίας της επιδερμίδας του προσώπου σε βαθύτερα στρώματα.  Εφαρμόστε ενυδατικούς ορούς πρωί-βράδυ σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό. Σε μικρό διάστημα θα δείτε την επιδερμίδα σας να επανακτά την ισορροπία της σε επίπεδο ενυδάτωσης ενώ ταυτόχρονα λειαίνει και τις πρώτες ρυτίδες έκφρασης.