GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στάχτη 200 στρέμματα με καλαμιές στα Μάγγανα - Συναγερμός στην Πυροσβεστική Ξάνθης

-Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής και οι Πυροσβέστες την έσβησαν το μεσημέρι -Δεν απειλήθηκαν σπίτια ή περιουσίες κατοίκ...

-Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής και οι Πυροσβέστες την έσβησαν το μεσημέρι
-Δεν απειλήθηκαν σπίτια ή περιουσίες κατοίκων της περιοχής 

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν επί ώρες την Παρασκευή οι Πυροσβέστες στην Ξάνθη για να καταφέρουν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε σε παραθαλάσσια έκταση νοτιοανατολικά του οικισμού των Μαγγάνων.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στις 02.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε δύσβατη περιοχή της παραθαλάσσιας ζώνης του Δήμου Τοπείρου.

Έγινε αντιληπτή όταν άρχισαν να αναδύονται πυκνοί καπνοί, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή οι φλόγες επεκτάθηκαν πολύ γρήγορα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης ενημερώθηκε για το συμβάν και έσπευσε άμεσα στο σημείο, ωστόσο ήταν αδύνατον να πλησιάσει Πυροσβεστικό όχημα και έτσι το έργο της κατάσβεσης ανέλαβαν πεζοί οι πυροσβέστες.

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά, η οποία ωστόσο δεν απείλησε σπίτια ή περιουσίες κατοίκων, μιας και έκαιγε κοντά στην θάλασσα και όχι κοντά στον οικισμό των Μαγγάνων.

Από τις φλόγες υπολογίζεται ότι κάηκε έκταση 200 περίπου στρεμμάτων με καλαμιές και χαμηλή βλάστηση. Για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά διενεργείται προανάκριση.

Φωτιά μικρής έκταση στην Σμίνθη
Την ίδια στιγμή την Παρασκευή λίγο πριν τις 12.00 η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει για την κατάσβεση φωτιά που ξέσπασε στο πρανές του δρόμου, κοντά στην Σμίνθη στην ορεινή Ξάνθη.

Η φωτιά ήταν ιδιαίτερα μικρή ενώ και σε αυτή την περίπτωση η επέμβαση των Πυροσβεστών ήταν άμεση.