GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πήρε τα πάνω του ο Τουρισμός στην Ξάνθη – Είδος προς εξαφάνιση ο «Έλληνας τουρίστας»

-Αυξημένη η κίνηση Τουριστών στην περιοχή από την Ρουμανία και την Τουρκία -Ικανοποίηση στα ξενοδοχεία του Νομού για τις κρατήσεις τον 1...

-Αυξημένη η κίνηση Τουριστών στην περιοχή από την Ρουμανία και την Τουρκία
-Ικανοποίηση στα ξενοδοχεία του Νομού για τις κρατήσεις τον 15Αύγουστο 

Αυξημένη καταγράφεται φέτος η παρουσία ξένων Τουριστών, κυρίως από την Ρουμανία, την Τουρκία αλλά και την Βουλγαρία, στην περιοχή της Ξάνθης με την εξέλιξη αυτή να έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού. 

Ήδη εδώ και αρκετές εβδομάδες παρατηρείται μια αυξημένη κίνηση στην περιοχή, τόσο στην παραλιακή ζώνη όσο και στην ορεινή Ξάνθη, με τους Ρουμάνους αλλά και τους Τούρκους επισκέπτες να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ σε συνήθη για την εποχή επίπεδα κυμαίνεται ο αριθμός των τουριστών από την γειτονική Βουλγαρία. 

Όπως επισημαίνουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού, οι ξένοι αν και βρίσκονται στην Ξάνθη για λίγο – μένουν 1-2 μέρες και στην συνέχεια κατευθύνονται προς την Καβάλα, την Θάσο αλλά και την Χαλκιδική – αποτελούν μια σημαντική τονωτική ένεση για τον Τουρισμό ενώ η παρουσία τους είναι συνεχής. 

Ανάσταση καλοκαιρινή!
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου οι ξενοδοχειακές μονάδες του Νομού – στο σύνολό τους σχεδόν – έκαναν «Ανάσταση» παρουσιάζοντας πληρότητα στο 80%, ακόμη και στο 100%, δουλεύοντας κυρίως με ξένους από την Ρουμανία. Στους δρόμους του Νομού αλλά και στην παραλιακή ζώνη κυριολεκτικά έκαναν παρέλαση πολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα από την Βαλκανική, ενώ για ακόμη μια φορά μεγάλη ήταν και η προσέλευση τουριστών από την Τουρκία. 

Την ίδια στιγμή βέβαια, ο «Έλληνας τουρίστας» αποτελεί είδος προς εξαφάνιση για την περιοχή, λόγω και της οικονομικής κρίσης η οποία έχει περιορίσει δραματικά την μετακίνηση αλλά και τις διακοπές των Ελλήνων, με την Ξάνθη άλλωστε να μην συγκαταλέγεται στους δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς για την εγχώρια αγορά.