GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παρουσιάστηκε και επισήμως ο μηχανισμός για ΑμΕΑ στην θάλασσα της Καβάλας (+ΦΩΤΟ)

Τα ΑμΕΑ έχουν πλέον πρόσβαση στη θάλασσα, επισημαίνει ο Δήμος Η Δήμαρχος Καβάλας, κα Δήμητρα Τσανάκα στη διάρκεια της επίσημης παρουσί...

Τα ΑμΕΑ έχουν πλέον πρόσβαση στη θάλασσα, επισημαίνει ο Δήμος

Η Δήμαρχος Καβάλας, κα Δήμητρα Τσανάκα στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του νέου μηχανισμού seatrac -που επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση όλων των ΑμΕΑ στη θάλασσα - έκανε λόγο για μια ημέρα χαράς για όλους τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που για χρόνια στερήθηκαν τη θάλασσα και τα οφέλη που προσφέρει το κολύμπι στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σε δηλώσεις της τόνισε πως στόχος του Δήμου είναι να εγκαταστήσει το επόμενο Καλοκαίρι έναν ακόμα μηχανισμό seatrac και στις παραλίες δυτικά της πόλης που επίσης είναι πολυσύχναστες. 

Η παρουσία στην εκδήλωση του αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας Αριστείδη Μωυσίδη φανερώνει το ενδιαφέρον και του γειτονικού δήμου για τη συγκεκριμένη κατασκευή καθώς όπως πολύ εύστοχα υπογράμμισε η κ. Τσανάκα «η Καβάλα είναι η θάλασσα της Δράμας».

Μετά από 20 χρόνια θα απολαύσει την θάλασσα 
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Τάσου Βυζικίδη ο οποίος με συγκίνηση είπε στους δημοσιογράφους πως μετά από είκοσι χρόνια θα έχει τη χαρά να κολυμπήσει και ν’ απολαύσει τη θάλασσα που μόνο από μακριά μπορούσε να χαρεί. 

Μάλιστα, εξήρε όχι μόνο την πρωτοβουλία και την προσπάθεια του Δήμου Καβάλας και προσωπικά της Δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα αλλά και της ελληνικής κατασκευάστριας εταιρείας η οποία σχεδίασε την πατέντα του seatrac βελτιώνοντας σημαντικά τη ζωή των ατόμων με αναπηρία.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ Καβάλας Μάκης Κρεμμύδας σε δηλώσεις τους ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο και προσωπικά τη Δήμαρχο που μετά από τόσα πολλά χρόνια έκανε πράξη μια μεγάλη τους επιθυμία, μια επιθυμία που όπως είπε αποτέλεσε και προλογική δέσμευση της ίδιας και υλοποιήθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. 

Ο κ. Κρεμμύδας χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας ως μια ευφυή πράξη γιατί δείχνει ότι αντιλαμβάνεται τις ανάγκες όλων των συμπολιτών του και φροντίζει ώστε να κάνει τη ζωή τους καλύτερη. Ευχήθηκε τέλος σε λίγα χρόνια κάθε παραλία της Καβάλας να διαθέτει και από ένα μηχανισμό seatrac.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης και ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος.