GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ και στην Ξάνθη - Έλεγχοι για φοροδιαφυγή και επιβολή προστίμων!

Πρώτη και με διαφορά φορολογική παράβαση η μη έκδοση αποδείξεων Έλεγχοι σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη  Εννέα στις δέκα επιχε...

Πρώτη και με διαφορά φορολογική παράβαση η μη έκδοση αποδείξεων
Έλεγχοι σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη 

Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν δεν έκοβαν αποδείξεις, με τους ελέγχους να αποδεικνύουν το όργιο φοροδιαφυγής που συντελείται στην αγορά. Η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων (ΓΓΔΕ) και το ΣΔΟΕ πραγματοποίησαν από 3 έως 9 Αυγούστου 6.018 ελέγχους, με τα ευρήματα να δείχνουν ότι η φοροδιαφυγή καλά κρατεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, προκύπτει ότι:
Από τις εφορίες πραγματοποιήθηκαν 3.584 έλεγχοι σε 3.534 επιχειρήσεις και σε 460 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν συνολικά 475 παραβάσεις. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στους κλάδους εστίασης, διασκέδασης και τουρισμού, καθώς και εμπορίας, ενώ οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν αφορούσαν σε ποσοστό 91% τη μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση αποδείξεων.

Από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλιση Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) πραγματοποιήθηκαν 495 έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις και σε 145 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν 2.644 παραβάσεις. Οι έλεγχοι διεξήχθησαν σε ποσοστό άνω του 80% σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και στον τουρισμό, σε Αττική και πολύ δημοφιλείς προορισμούς (Μύκονο, Κρήτη, Νάξο, Ικαρία, Κεφαλονιά, Αχαΐα, Ηλεία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Μαγνησία, νησιά Σποράδων, Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη). Μάλιστα, υπάρχουν τρία ιδιαίτερα περιστατικά φοροδιαφυγής:

• Δημοτική Επιχείρηση σε τοπική εκδήλωση εξέδιδε απλά εισιτήρια αντί των νομίμων φορολογικών στοιχείων. Ο έλεγχος καταλόγισε 1.600 παραβάσεις.

• Σε πρατήριο υγρών καυσίμων που δεν είχε εγκατασταθεί σύστημα εισροών – εκροών, το συνεργείο ελέγχου προχώρησε και σε κατάσχεση των δεδομένων προκειμένου να προχωρήσει σε επιπλέον ελεγκτικές επαληθεύσεις.

• Κατάσχεση ταμειακής μηχανής που δεν έχει δηλωθεί από την ελεγχθείσα εταιρεία.

Από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ προέκυψαν, μεταξύ άλλων, τα εξής ευρήματα:
• Σε έλεγχο σε συναυλία στην Κω, διαπιστώθηκε ότι οι 5 ταμειακές μηχανές που υπήρχαν δεν είχαν δηλωθεί στην αρμόδια εφορία, ενώ διαπιστώθηκε και η μη έκδοση 709 Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών (ΑΠΥ).

• Σε έλεγχο σε πολυϊατρείο επίσης στην Κω, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 304 ΑΠΥ.