GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο ρόλος του πατέρα στον θηλασμό

Ακόμη και ο πατέρας έχει ρόλο στο θηλασμό ενός μωρού. -Ενισχύστε την προσπάθεια της συντρόφου σας. Πολλές φορές ο θηλασμός δεν είναι ε...

Ακόμη και ο πατέρας έχει ρόλο στο θηλασμό ενός μωρού.

-Ενισχύστε την προσπάθεια της συντρόφου σας. Πολλές φορές ο θηλασμός δεν είναι εύκολος, ιδιαίτερα τις πρώτες εβδομάδες και η σύντροφος σας μπορεί να νιώθει απογοητευμένη και εκνευρισμένη. Ενθαρρύνετε την απόφαση της να θηλάσει, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλει.

-Δείξτε της έμπρακτα πόσο τη στηρίζετε. Όταν μια γυναίκα θηλάζει, συνήθως διψά. Φερτέ της ένα ποτήρι νερό, βοηθήστε την να φτιάξει το μαξιλάρι στην πλάτη της και γενικά κάντε όλα αυτά τα μικρά πραγματάκια που δείχνουν ότι είστε εκεί για εκείνη και το μωρό σας.

-Ασχοληθείτε με το μωρό. Υπάρχουν πολλά πράγματα, εκτός από το τάισμα, που μπορείτε να κάνετε για το μωράκι σας, όπως να το κρατήσετε για να ρευτεί, να του αλλάξετε πάνα, να το κάνετε μπάνιο κλπ. Και βέβαια αν η μητέρα χρησιμοποιεί θήλαστρο, μπορείτε να δίνετε εσείς το μητρικό γάλα στο μωρό με το μπιμπερό.

-Μην αμελείτε την επαφή με το μωρό. Ο καλύτερος τρόπος για να δεθείτε κι εσείς με το μωρό σας είναι να το κρατάτε συχνά στην αγκαλιά σας, να το χαϊδεύετε, να του μιλάτε κλπ.

-Βοηθήστε στις δουλειές του σπιτιού. Τις πρώτες αυτές εβδομάδες, μέχρι μαμά και παιδί να βρουν τους ρυθμούς τους με τον θηλασμό, μπορείτε να βοηθάτε με τις δουλειές του σπιτιού, διευκολύνοντας έτσι τη σύντροφο σας να αφοσιωθεί στις ανάγκες του μωρού σας.