GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κομοτηνή: Κάνουν το παλιό καινούργιο λόγω της κρίσης

Ρούχα παλαιότερων δεκαετιών, 10 ή και 20 ακόμη χρόνων, τα οποία βρίσκονταν κρυμμένα σε κάποια ντουλάπα, δίδονται πλέον για μεταποίηση απ...

Ρούχα παλαιότερων δεκαετιών, 10 ή και 20 ακόμη χρόνων, τα οποία βρίσκονταν κρυμμένα σε κάποια ντουλάπα, δίδονται πλέον για μεταποίηση από αρκετούς συμπολίτες, προκειμένου να αξιοποιηθούν σε εποχές κρίσης.

Ρούχα που κάποτε φορούσαν όλοι τους νεότεροι, τώρα μεταποιούνται πλέον προκειμένου να καλύψουν τις ενδυματολογικές ανάγκες των νεώτερων μελών της οικογένειας ή και των ίδιων των κατόχων.

Δεν είναι τυχαίο που στην Κομοτηνή με εντυπωσιακή συχνότητα ανοίγει και ένα καινούργιο ραφείο. Ωστόσο, όπως δηλώνει στην ΕΡΑ Κομοτηνής, η Παρασκευούλα Στάνη, μοδίστρα. παρά τον όγκο εργασίας των ραφείων της περιοχής, το αντίτιμο εργασίας είναι αντιστρόφως ανάλογο κι όπως επισημαίνει σε αρκετές περιπτώσεις «εξασφαλίζεται πολύ δύσκολα το μεροκάματο».

Οι επιδιορθώσεις παλαιών ενδυμάτων αποτελούν το κυρίως αντικείμενο εργασίας των ραφείων της Κομοτηνής, δεδομένου ότι έχει «παγώσει» η ραφή νέων ενδυμάτων λόγω της οικονομικής κρίσης. Τέλος, δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που ζητούν να μάθουν κοντά σε έμπειρους ράφτες τον τρόπο ραφής ενός ξηλώματος ή ενός κουμπιού επιστρέφοντας, έστω από ανάγκη, σε μια μέχρι πρόσφατα παραμελημένη τέχνη.