GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ιστορική επιστροφή για τον “Απόλλων Διομηδείας” - Αγιασμός και ευχές για την νέα χρονιά (+ΦΩΤΟ)

-Πυρετωδώς προετοιμάζεται η ιστορική ερασιτεχνική ομάδα της Ξάνθης για την επιστροφή της στα γήπεδα  -Ολικό λίφτινγκ στον χώρου του γη...

-Πυρετωδώς προετοιμάζεται η ιστορική ερασιτεχνική ομάδα της Ξάνθης για την επιστροφή της στα γήπεδα 
-Ολικό λίφτινγκ στον χώρου του γηπέδου και τις εγκαταστάσεις που είχαν αφεθεί στην τύχη τους 

Πανέτοιμος για την ιστορική του επιστροφή στα γήπεδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Ξάνθης είναι ο Απόλλων Διομηδείας, η τοπική ομάδα του Δήμου Αβδήρων που μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, ξανά συστήνεται και πατά... χορτάρι.

Πρόκειται για τον αθλητικό σύλλογο από την Διομήδεια, που από το 2006 και μετά την τότε συγχώνευσή του με την Δόξα Ξάνθης κάθισε στον πάγκο, με τον ΑΟ Βιστωνίδας, ήτοι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης, να εδρεύει στην Φελώνη και να ακολουθεί την δική του διαδρομή και ιστορία. 

Ωστόσο, εδώ και μερικούς μήνες μια ομάδα ανθρώπων από τον οικισμό του Δήμου Αβδήρων με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο του νέου πλέον αθλητικού συλλόγου, ξεκίνησαν τις προσπάθειες για την επανασύσταση της τοπικής ερασιτεχνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Όραμά του η επιστροφή της ομάδας στα γήπεδα, με στόχο να αποκτήσει ξανά ζωή η περιοχή αλλά και να αξιοποιηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, προσφέροντας ταυτόχρονα την δυνατότητα σε νέα παιδιά να πυκνώσουν τις τάξεις της τοπικής ομάδας και να ασχοληθούν με την στρογγυλή θεά. 

Ολικό λίφτινγκ στο γήπεδο
Με πολύ όρεξη αλλά και μεράκι μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα το γήπεδο της ομάδας, που βρισκόταν σε εξαιρετικά άθλια κατάσταση, όπως και οι υποδομές αυτού, μεταμορφώθηκαν σε έναν σύγχρονο και λειτουργικό χώρο. Παίκτες εκδήλωσαν ενδιαφέρον και ενσωματώθηκαν στον ερασιτεχνικό σύλλογο και η ομάδα ξαναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως στο παρελθόν και για όσο διάστημα το γήπεδο παρέμενε κλειστό, τόσο το κτίριο με τα αποδυτήρια και τους χώρους γραφείου όσο και οι εξωτερικοί χώροι είχαν πέσει θύματα βανδαλισμού και λεηλασιών, ενώ είχαν καταγραφεί και κλοπές. 

Πανέτοιμη η ομάδα 
Το απόγευμα της Πέμπτης στον χώρο του γηπέδου, λίγο πριν την προγραμματισμένη προπόνηση της ομάδας, τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός ενόψει των νέων αθλητικών υποχρεώσεων του Απόλλωνα. 

Τον αγιασμό τέλεσε ο ιερέας του χωριού, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε μια χρονιά χωρίς τραυματισμούς για την τοπική ομάδα, ενώ το παρών έδωσαν παίκτες, προπονητές αλλά και ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Σπυριδόπουλος, μέλη της Διοίκησης καθώς και κάτοικοι του χωριού, που όλοι τους ευχήθηκαν η ομάδα να βρει ξανά τον δρόμο των μεγάλων επιτυχιών και να συνεχίζει να γράφει ιστορία.