GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Ξάνθη τίμησε τον Πολιούχο της – «Βούλιαξε» η Κεντρική Πλατεία για την Λιτανεία της εικόνας (+ΦΩΤΟ)

-Τελέσθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα τελ...

-Τελέσθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη

Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα τελέσθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι καθιερωμένοι εορτασμοί στην Ξάνθη προς τιμή του Πολιούχου της πόλης, Άγιου Προδρόμου και Βαπτιστή Ιωάννη. 

Στις 19:00, όπως κάθε χρόνο, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, με τους Μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελήμων, τπρώην Αυλώνος κ. Χριστόδουλο, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο, Μαρωνείας και Κομοτηνή κ. Παντελεήμων, Ελασσώνος κ. Χαρίτων και Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ.  

Ακολούθησε η ιερή λιτανεία της εικόνας του Αγίου από τη Μητρόπολη προς την Κεντρική Πλατεία της πόλης λίγο μετά τις 20.30, με τη δημοτική και τη στρατιωτική μπάντα να προπορεύονται και τους εκπρόσωπους της εκκλησίας να ακολουθούν. 

Στην Κεντρική Πλατεία είχε ήδη συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που περίμενε την εικόνα, για να παρακολουθήσει την αρτοκλασία και την εκφώνηση του Πανηγυρικού Λόγου. Ιερείς τόσο από την πόλη της Ξάνθης όσο και από τα γύρω χωριά έδωσαν το παρών στην ιερή Λιτανεία, συνοδεύοντας την εικόνα στην Κεντρική Πλατεία.