GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Τουρκία πρώτη και με τεράστια διαφορά στη λογοκρισία των tweets

Το 72% των αιτημάτων για την απομάκρυνση περιεχομένου από το Twitter μέσα σε ένα εξάμηνο προήλθαν από τουρκικές δικαστικές αρχές και κρα...

Το 72% των αιτημάτων για την απομάκρυνση περιεχομένου από το Twitter μέσα σε ένα εξάμηνο προήλθαν από τουρκικές δικαστικές αρχές και κρατικούς φορείς

Το πρώτο μισό του 2015 καταγράφηκαν 1003 αιτήματα από δικαστικές αρχές και κρατικούς φορείς διαφόρων χωρών για την απομάκρυνση περιεχομένου από το Twitter. Όπως επισημαίνει η γερμανική εταιρεία αναλύσεων Statista, το 72% αυτών των αιτημάτων παγκοσμίως προήλθε από την Τουρκία.

Συνήθως και όταν τα αιτήματα αυτά γίνουν τελικά δεκτά από τη δημοφιλή υπηρεσία micro-blogging, τα αναφερόμενα tweets δεν διαγράφονται οριστικά, αλλά παύουν να είναι ορατά στους χρήστες που εισέρχονται από διαδικτυακή διεύθυνση σχετιζόμενη με τη συγκεκριμένη χώρα.

Δεύτερη στη σχετική κατάταξη για το ίδιο διάστημα βρέθηκε η Ρωσία (7%), ενώ από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατατέθηκαν μόλις 25 αιτήσεις απομάκρυνσης περιεχομένου. Πάντως, ο συνολικός αριθμός τους χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται συνεχώς. 

Και αν το δεύτερο εξάμηνο του 2014 τα αιτήματα αυτά είχαν γίνει αποδεκτά από το Twitter σε ποσοστό 13%, η αποδοχή τους ανέβηκε στο 42% για το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2015.