GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ξάνθη: Η συγκλονιστική εξομολόγηση του διαιτητή που σώθηκε από θαύμα και έγινε δότης

Η περίπτωση του ξανθιώτη διαιτητή Γιώργου Καμαράκη σε άλλους είναι γνωστή, σε άλλους όχι.  Πριν δύο χρόνια κινδύνευσε άμεσα η ζωή του ...

Η περίπτωση του ξανθιώτη διαιτητή Γιώργου Καμαράκη σε άλλους είναι γνωστή, σε άλλους όχι. 

Πριν δύο χρόνια κινδύνευσε άμεσα η ζωή του και υποβλήθηκε σε πολύ λεπτή επέμβαση μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Τότε είχε ξεσηκωθεί όλη η τοπική κοινωνία (ΕΔΩ) και τελικά επέστρεψε νικητής. Και γύρισε και στους αγωνιστικούς χώρους.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, με μια συγκινητική επιστολή του, ευχαρίστησε όλους όσοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν με κάθε τρόπο (ΕΔΩ). 

Πλέον έχει γίνει… πρεσβευτής της σημασίας να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών και ο ίδιος κοινοποίησε ένα άκρως συγκινητικό μήνυμα από τον λογαριασμό του στο facebook χρησιμοποιώντας λόγια από την συνέντευξη του Βαγγέλη Μόρα που πρόσφατα έχασε τον αδερφό του  Δημήτρη, που έπασχε από λευχαιμία. Μάλιστα ο Ξανθιώτης διαιτητής και ο αδερφός του Βαγγέλη Μόρα παρακολουθούνταν απο τον ίδιο γιατρό.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του  Μόρα που αναπαρήγαγε ο Γιώργος Καμαράκης στην σελίδα του στο facebook ήταν:

“Ήταν μια σπάνια μορφή λευχαιμίας, πολύ επιθετική. Ήμουν 100% συμβατός ως δότης μυελού των οστών και η διαδικασία ήταν απλή αλλά και καθοριστική σ’ αυτές τις περιπτώσεις, δεν πόνεσα και μετά από μια εβδομάδα επέστρεψα στο γήπεδο, χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Ελπίζω με την κίνησή μου να δώσω το παράδειγμα, γιατί είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε. Για το λόγο αυτό έχουμε αρχίσει τη συνεργασία με έναν οργανισμό στη Βερόνα, για τους δότες μυελού των οστών.

Η ζωή μου από τη μέρα εκείνη άλλαξε τελείως. Το γεγονός ότι τον θυμούνται, εδώ, στην Ιταλία με βοηθά ώστε να νιώθω καλά. Αντιλήφθηκα τι έχει αληθινή αξία στη ζωή, ότι είναι ανόητο να κυνηγάμε χρήματα και δόξα, όταν ο Θεός μπορεί να αποφασίσει για τη μοίρα σου σε μια στιγμή…!”

Το κείμενο απέσπασε σε λίγες ώρες πάνω από 200 likes στο προφίλ του Καμαράκη, με τον ξανθιώτη διαιτητή να σχολιάζει: “Το 10% απο εσας που πατατε L I K E….αν σας αγγιξε αυτο και γινετε εθελοντες θα ενοιωθα μεγαλη ικανοποιηση…..και η μεγαλυτερη ικανοποιηση θα ειναι δικη σας οταν χτυπησει το τηλεφωνο και ειστε συμβατοι με καποιον που παλευει να ζησει…….”

Μάλιστα, ο Βαγγέλης Κιοτζένης, το μεγαλύτερο όνομα που διαθέτει αυτήν την στιγμή ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ξάνθης, σχολίασε: “Φίλε μου, ήμουν ο πρώτος από την Ένωση Καβάλας που όταν έμαθα για σένα πήγα αμέσως στο Νοσοκομείο Ξάνθης κι έγινα δότης. Έκανα αγώνα να πείσω κι άλλους συναδέρφους για αυτό. Έχεις δίκαιο. Η χαρά είναι μεγάλη, όταν ξέρεις ότι μπορεί να σώσεις μία ζωή”.