GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δρόμος της Μαδρίτης «πλημμύρισε» με δραχμές - Το μήνυμα Ισπανών καλλιτεχνών

Μέσα σε μία υβριδική κάλπη - ΑΤΜ, υπάρχουν δεκάδες «ψηφοδέλτια» του πρόσφατου ελληνικού δημοψηφίσματος. Και για κάθε ένα από τα «Οχι» πο...

Μέσα σε μία υβριδική κάλπη - ΑΤΜ, υπάρχουν δεκάδες «ψηφοδέλτια» του πρόσφατου ελληνικού δημοψηφίσματος. Και για κάθε ένα από τα «Οχι» που μπήκε σε αυτή, βγαίνουν δραχμές, οι οποίες ξεγλιστρούν στους δρόμους της Μαδρίτης.

Είναι η δημιουργία των Luzinterruptus, μίας ισπανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας, η οποία έφτιαξε αυτή την εγκατάσταση που έστειλε το μήνυμά της για περίπου οχτώ ώρες. «Εμείς, από μακριά, ήμασταν τόσο συνεπαρμένοι από το ''κύμα'' του ''Οχι'' στο δημοψήφισμα. Δεν το είδαμε απλά ως μία εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας, αλλά και ως μία μικρή ρωγμή από την οποία θα έρθει η πολυαναμενόμενη αλλαγή στην Ισπανία», ανέφεραν οι καλλιτέχνες.

Οπως λένε, ήθελαν να αναδείξουν την ευκαιρία ότι τα ΑΤΜ στην Ελλάδα θα μπορούσαν να βγάζουν το δικό τους νόμισμα. Ενα νόμισμα έξω από την «επιζήμια επιρροή του Eurogroup», πρόσθεσαν.

Αυτή η καλλιτεχνική δημιουργία της δραχμής στήθηκε στα μέσα του Ιουλίου. Οι καλλιτέχνες εκτιμούν ότι «επέζησε» οχτώ ώρες περίπου, πριν την «ξηλώσουν» οι τράπεζες.