GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Από 20 Αυγούστου 2015 μέχρι 29 Φεβρουαρίου η κυνηγετική περίοδος

Χωρίς αυξήσεις φέτος τα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγίου και η ετήσια συνδρομή κυνηγών  Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τις ρυθμίσεις θ...

Χωρίς αυξήσεις φέτος τα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγίου και η ετήσια συνδρομή κυνηγών 

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τις ρυθμίσεις θήρας της κυνηγετικής περιόδου 2015-2016 και εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

Η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το τρέχον κυνηγετικό έτος ορίζεται από 20 Αυγούστου 2015 μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2016. 

Κατ’ εξαίρεση της παραπάνω γενικής ρύθμισης επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι την 10 Μαρτίου 2016.

Παράλληλα υπεγράφησαν από τον αναπληρωτή Υπουργό ΠΑΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη και βρίσκονται επίσης υπό δημοσίευση οι υπουργικές αποφάσεις για τα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγίου και για την ετήσια συνδρομή κυνηγών για το κυνηγετικό έτος 2015 – 2016. Για το τρέχον κυνηγετικό έτος 2015- 2016 τόσο στα τέλη όσο και στη συνδρομή δεν υπήρξε καμία αύξηση του τιμήματος, παραμένοντας στα περυσινά επίπεδα.

Σχετικά με το θέμα ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε:
«Η φετινή κυνηγετική περίοδος θα διαρκέσει από τις 20 Αυγούστου 2015 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016. Καλώ άπαντες να ασκούν τις δραστηριότητές τους στη φύση με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ρυθμίσεις της δασικής νομοθεσίας. Η Δασική Υπηρεσία μεριμνά για την προστασία και ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας της χώρας, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με οργανώσεις των πολιτών φροντίζει για την πάταξη της λαθροθηρίας.

Προσωπικά και πολιτικά είμαι υπέρμαχος της μείωσης της κυνηγετικής δραστηριότητας αλλά ως αρμόδιος Υπουργός προσπάθησα να προωθήσω το διάλογο μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων, ώστε να καταλήξουμε με αμοιβαίες υποχωρήσεις στο τελικό κείμενο της φετινής ρυθμιστικής. Σημειώνω επίσης ότι με την απόφαση για τα τέλη θήρας και τις συνδρομές, δεν αυξήσαμε αλλά κρατήσαμε σταθερό το ύψος των χρημάτων που καταβάλλουν οι κυνηγοί, λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα οικονομική συγκυρία».
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ