GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αναπάντητα ερωτήματα για τον θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου φαντάρου στον Έβρο

-Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα, λέτε οι συγγενείς του Σε βαθύ πένθος βυθίστηκαν συγγενείς και φίλοι του 27χρονου Αλέξανδρου που την π...

-Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα, λέτε οι συγγενείς του

Σε βαθύ πένθος βυθίστηκαν συγγενείς και φίλοι του 27χρονου Αλέξανδρου που την περασμένη Κυριακή τραυματίστηκε θανάσιμα με το όπλο του μέσα σε στρατόπεδο που υπηρετούσε στην Ορεστιάδα. 

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για αυτοκτονία, ενώ η είδηση του τραγικού θανάτου του νεαρού φαντάρου προκάλεσε ανατριχίλα αλλά και αναπάντητα ερωτήματα, στα οποία ενδεχόμενα να δοθεί φως από την έρευνα που θα ακολουθήσει. 

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, ωστόσο, μεταφέρει την άποψη φίλων και συγγενών του 27χρονου σχετικά με το άδοξο τέλος του ιδίου. "Η απώλεια του συγκλόνισε όλους και αμέσως γίναμε δέκτες πληροφοριών από τους συναδέλφους του που προσπάθησαν να ενημερώσουν την κοινωνία για τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο, τι υφίστανται οι νέοι κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στράτευσης. 

Πληροφορίες που αντλούνται με απίστευτη δυσκολία και φυσικά με την κατανόηση ότι προέρχονται από φαντάρους που ο καθένας, ανάλογα το πόστο και τη γνώση ανθρώπων και καταστάσεων,  υπήρξε κοινωνός του ανυπέρβλητου δράματος" αναφέρεται σχετικώς, ενώ τονίζεται πως "στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μοιραστήκαμε τα φορτισμένα συναισθήματα αλλά και την άποψη των πιο κοντινών φίλων του άτυχου Αλέξη.

Σύμφωνα με την άποψη τους ο Αλέξης δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Πρόσφατα είχε λάβει άδεια και στις τελευταίες τηλεφωνικές του επικοινωνίες με συγγενικά και πολύ φιλικά του πρόσωπα έδωσε την εντύπωση ότι ήταν μια χαρά.

Η εικόνα που σχημάτισαν όλα αυτά τα προσφιλή του πρόσωπα κάνει αδύνατη την ερμηνεία της απώλειας του λόγω αυτοκτονίας.

Μάλιστα, ο τρόπος του θανατηφόρου τραυματισμού του –για τον οποίο είναι αδύνατον να υπάρξει δημόσια περιγραφή αυτή την ώρα- τους κάνει εξαιρετικά καχύποπτους για το τι πραγματικά συνέβη.

Εμείς σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια και δηλώνουμε ότι θα είμαστε σταθερά στο πλευρό της οικογένειας και των συναδέλφων, αναζητώντας την Αλήθεια. Παλεύοντας για να αλλάξουν τα πράγματα. Για να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά".