GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αυτή είναι η χειρότερη αεροπορική εταιρία στον κόσμο

Η εταιρία Skytrax η οποία κατατάσσει τις αεροπορικές εταιρίες σε όλον τον κόσμο με βάση πολλούς παράγοντες (ανάμεσά τους την ποιότητα τω...

Η εταιρία Skytrax η οποία κατατάσσει τις αεροπορικές εταιρίες σε όλον τον κόσμο με βάση πολλούς παράγοντες (ανάμεσά τους την ποιότητα των αεροσκαφών και των παρεχόμενων υπηρεσιών),

κατέταξε για τέταρτη συνεχόμενη φορά την Βορειοκορεάτικη Air Koryo ως την χειρότερο αεροπορική εταιρία στον κόσμο.

Και μάλιστα είναι η μοναδική εταιρία ανάμεσα σε 600 που περιλαμβάνει η λίστα, η οποία βααθμολογείται με μόνο ένα αστεράκι στα πέντε που είναι η ανώτερη διάκριση.

Η εταιρία πετά σε μόλις 6 χώρες και σε 14 διαφορετικά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο. Και η κύρια αιτία για την ιδιαίτερα χαμηλή αξιολόγηση έχει να κάνει με την αρχαιότητα των αεροπλάνων της, πολλά από τα οποία έχουν κατασκευαστεί στην δεκαετία του 1960. Μάλιστα η Αir Koryo δεν έχει αγοράσει κάποιο νέο αεροπλάνο εδώ και 20 χρόνια, παρά την προσπάθεια του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αν εκσυγχρονίσει την εικόνα της. 

Με βάση τον στόλο της και την ηλικία των αεροπλάνων της, σχεδόν όλες οι πτήσεις γίνονται χωρίς την χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσω όπως τα γνωρίζουμε από τα μοντέρνα αεροπλάνα.

Αλλά και η εξυπηρέτηση των επιβατών είναι εξίσου ξεπερασμένη. Οι επιβάτες μεταφέρουν οι ίδιοι τις βαλίτσες τους έως τα αεροπλάνα. Ενώ μέσα στον θάλαμο προβάλλονται μόνο προπαγανδιστικά βίντεο σχετικά με την πορεία της χώρας και τα επιτεύγματα του φωτισμένου ηγέτη της.

Το 2006 η εταιρία είχε αποκλειστεί από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και τον εανέριο χώρο πάνω από την ΕΕ. Μετά από 4 χρόνια αυτός ο περιορισμός άρθηκε, όμως οι πτήσεις στην Ευρώπη πρέπει να γίνονται αποκλειστικά μόνο με τα σχετικά μοντέρνα Tupolev TU-204. Ούτως ή άλλως, οι πτήσεις προς το εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό είναι μάλλον σποραδικές, καθώς οι σημαντικές ελλείψεις σε καύσιμα αλλά και η κακή κατάσταση των αεροπλάνων δεν επιτρέπει την τακτική εκτέλεση των όποιων λίγων πτήσεων έχει ακόμα στο πρόγραμμά της η ιδιόμορφη αυτή εταιρία.