GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κατασχέθηκαν 9,5 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα - Φοροδιαφυγή μαμούθ

Την κατάσχεση 9.610.000 λαθραίων τσιγάρων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στο πλαίσιο...

Την κατάσχεση 9.610.000 λαθραίων τσιγάρων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στο πλαίσιο της στρατηγικής ελέγχων που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, ενημερώνει για την επιτυχία του Τμήματος Πληροφοριών Παραποιημένων και Δίωξης του Ε΄ Τελωνείου Πειραιά, το οποίο, την Τετάρτη 19-08-2015, στα μέσα της θερινής περιόδου, με την αξιοποίηση του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ανάλυσης Κινδύνου των Τελωνείων (ICISNET), προέβη σε δέσμευση ενός εμπορευματοκιβωτίου με λαθραία τσιγάρα, το οποίο για την παραπλάνηση των τελωνειακών αρχών, είχε δηλωμένο περιεχόμενο ενδύματα και εμφανιζόταν να έχει προορισμό την Ελλάδα.

​Κατά την καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 9.610.000 τεμάχια τσιγάρα που φέρουν τα εμπορικά σήματα "EMAIL", "GR", "GOLD MOUNT" και "PALACE", με αναλογούντες δασμούς και φόρους πλέον του 1.758.464,69 ευρώ. 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ