GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χωρίς προβλήματα έκλεισαν οι κάλπες στην Ξάνθη – Ικανοποιητική η συμμετοχή των ψηφοφόρων

-Αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα οι πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7.00 τ...

-Αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα οι πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα της Κυριακής η εκλογική διαδικασία για το Δημοψήφισμα στην Ξάνθη. 

Η συμμετοχή του κόσμου κρίνεται ως ικανοποιητική, παρά το γεγονός πως κυμάνθηκε στα συνήθη για την περιοχή επίπεδα. Μέχρι και νωρίς το μεσημέρι άλλωστε η κίνηση στα εκλογικά τμήματα της πόλης ήταν περιορισμένη ενώ αυξήθηκε ελάχιστα λίγο μετά το μεσημέρι και πριν κλείσουν οι κάλπες. 

Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν ομαλά, χωρίς σημαντικά παρατράγουδα ή άλλα έκτροπα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στα περισσότερα εκλογικά τμήματα επικρατούσε μια εντυπωσιακή ησυχία, καθώς δεν υπήρχαν έντονες πολιτικές συζητήσεις ή αντιπαραθέσεις, όπως συμβαίνει συνήθως με τις εθνικές ή ακόμη και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Ορισμένοι από τους ψηφοφόρους, κυρίως νεότερων ηλικιών, επέλεξαν να αποθανατίσουν την στιγμή μέσα στο παραβάν αναρτώντας μάλιστα σχετικά φωτογραφικά πειστήρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ γενικότερα επικρατούσε αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα, άσχετα με τις επιλογές του κάθε ψηφοφόρου. 

Φυσικά, δεν έλειψαν για ακόμη μια φορά τα προβλήματα με τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, που απουσίαζαν, ενώ το κενό καλύφθηκε είτε από τους πρώτους ψηφοφόρους που παρουσιάστηκαν στα εκλογικά τμήματα είτε απλά από τους δικαστικούς αντιπροσώπους με την γραμματειακή τους υποστήριξη. 

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν στην Ξάνθη τόσο οι τοπικοί Δήμαρχοι όσο και ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης αλλά και οι Βουλευτές του Νομού, και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης οι οποίοι επίσης παρουσιάστηκαν αισιόδοξοι για την έκβαση του δημοψηφίσματος, στέλνοντας παράλληλα τα δικά τους μηνύματα στο εκλογικό σώμα. 

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει αισθητά μετά από αρκετές ημέρες, ενθάρρυναν πολλούς πολίτες να μετακινηθούν προς την παραλιακή ζώνη απολαμβάνοντας το μπάνιο τους.

Φωτογραφία από το Πόρτο Μόλο Κυριακή μεσημέρι...