GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Βούλιαξαν» οι παραλίες της Ξάνθης – Χτύπησε κόκκινο ο υδράργυρος και γέμισαν με κόσμο

-Αποτελούν φθηνή επιλογή για μερικές ώρες ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης πλάι στο κύμα  Από κόσμο κατακλύστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή ...

-Αποτελούν φθηνή επιλογή για μερικές ώρες ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης πλάι στο κύμα 

Από κόσμο κατακλύστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή οι παραλίες της Ξάνθης, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη και τον υδράργυρο να «χτυπάει» κόκκινο! 

Πλήθος κόσμου βρέθηκε για μερικές ώρες χαλάρωσης αλλά και ξεγνοιασιάς τόσο στις οργανωμένες όσο και στις ανοργάνωτες παραλίες του Νομού, με τα Μάγγανα, το Μυρωδάτο αλλά και το Πόρτο Λάγος να συγκεντρώνουν την μερίδα του λέοντος, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση και στις υπόλοιπες παραλίες της Ξάνθης, ήτοι στα Άβδηρα και το Εράσμιο. 

Άλλωστε ήδη τις τελευταίες εβδομάδες ο καιρός έχει βελτιωθεί αισθητά στην Ξάνθη ενώ τόσο κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ημερών όσο και μέσα στα Σαββατοκύριακα ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που επιλέγουν τις ακτές του Νομού για τα καλοκαιρινά τους μπάνια. Την Κυριακή το θερμόμετρο έφτασε στους 35 βαθμούς Κελσίου, με την θερμοκρασία να παραμένει υψηλή μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες.  

Η κάθοδος των... Βουλγάρων
Αυξημένη παραμένει και φέτος η παρουσία των επισκεπτών από την γειτονική Βουλγαρία, αλλά και από την Τουρκία. Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης αλλά και ευρύτερα του τουρισμού στην παραλιακή ζώνη έχουν προσαρμόσει τις υπηρεσίες που παρέχουν στις ανάγκες των επισκεπτών από τις γειτονικές χώρες, ενώ σχεδόν όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και οι καντίνες έχουν το μενού τους γραμμένο και στην Βουλγάρικη γλώσσα. 

Φυσικά δεν είναι λίγοι οι τουρίστες από την Βουλγαρία που έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια σπίτια στην παραλιακή ζώνη της Θράκης είτε επιλέγουν να νοικιάζουν δωμάτια ή σπίτια για τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Αυξήθηκαν και οι σκύλοι 
Παράλληλα, ολοένα και περισσότεροι είναι πλέον οι ιδιοκτήτες ζώων, που κάνουν χρήση της νομοθεσίας και επιλέγουν να κάνουν το μπάνιο τους στις παραλίες του Νομού έχοντας μαζί τους τα ζώα τους. 

Φυσικά δεν λείπουν οι αντιδράσεις αλλά και οι «μπηχτές», προς τους ιδιοκτήτες των ζώων, κάτι ωστόσο που δεν φαίνεται να αποθαρρύνει τους δεύτερους. 

Πρωταθλήτρια η Ξάνθη
Όπως είναι γνωστό φέτος η Ξάνθη κατάφερε για ακόμη μια χρονιά να αποσπάσει συνολικά 4 Γαλάζιες Σημαίες, βραβείο ποιότητας αλλά και υποδομών για τις ακτές της. Τα βραβεία έχουν λάβει τα Μάγγανα, το Μυρωδάτο, η Μάνδρα αλλά και το Πόρτο Μόλο ενώ ήδη οι δύο παραλιακοί Δήμοι του Νομού, ήτοι ο Δήμος Αβδήρων και ο Δήμος Τοπείρου, προετοιμάζονται πυρετωδώς για την νέα χρονιά ώστε να διεκδικήσουν ξανά τα βραβεία και ενδεχομένως ακόμη περισσότερα. Για φέτος πάντως αριθμεί τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες στην Θράκη, ξεπερνώντας τόσο την Ροδόπη όσο και τον Έβρο. 

Στο Μυρωδάτο, το Πόρτο Μόλο, τα Μάγγανα και το Εράσμιο υπάρχουν φέτος ναυαγοσώστες που μεριμνούν για την ασφάλεια των λουόμενων, ενώ στο Μυρωδάτο ως γνωστόν υπάρχει διαθέσιμη ειδική μπάρα-διάδρομος για άτομα με ειδικές ανάγκες, ώστε να μπορούν χωρίς πρόβλημα να προσεγγίσουν την θάλασσα και να απολαύσουν το μπάνιο τους.