GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βλάβη σε κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΞ – Έμεινε χωρίς νερό ένα μεγάλο τμήμα της Ξάνθης επί ώρες!

-Η βλάβη αποκαταστάθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας και επανήλθε σταδιακά το νερό  -Αποδίδεται στον σεισμό 3,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το...

-Η βλάβη αποκαταστάθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας και επανήλθε σταδιακά το νερό 
-Αποδίδεται στον σεισμό 3,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής βορειοδυτικά της πόλης 

Χωρίς νερό επί ώρες έμεινε την Δευτέρα ένα μεγάλο τμήμα της Ξάνθης λόγω βλάβης που εκδηλώθηκε σε κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΞ επί της οδού Κων/νου Κανάρη στη συμβολή με την οδό Δράμας. 

Η βλάβη έγινε αντιληπτή όταν άρχισαν να αναδύονται νερά από το οδόστρωμα ενώ για αυτή ενημερώθηκε άμεσα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, συνεργείο της οποίας μετέβη στην περιοχή για την επιδιόρθωση. 

Το πρόβλημα ήταν τόσο σοβαρό ωστόσο που σχεδόν ολόκληρη η πόλη έμεινε χωρίς νερό ή αντιμετώπιζε προβλήματα υδροδότησης, ενώ απαιτήθηκαν ώρες για την αποκατάσταση της βλάβης. 

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ ήδη από το απόγευμα προχώρησαν στον εντοπισμό αρχικά του σπασμένου αγωγού και στην συνέχεια και αφού έκοψαν στα δύο τον δρόμο προχώρησαν στην αντικατάσταση του. Η πλήρης αποκατάσταση της βλάβης ολοκληρώθηκε αργά μέσα στην νύχτα με αποτέλεσμα να επιστρέψει σταδιακά το πόσιμο νερό στις βρύσες των κατοίκων της πόλης. 

Προβλήματα υδροδότησης προκλήθηκαν τόσο στην περιοχή του Σαμακώβ όσο και στο κέντρο της πόλης αλλά και στην περιοχή, φυσικά, περιμετρικά της βλάβης. Τις εργασίες επιτήρησε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μαρίνος Σδρέβανος, ενώ στο σημείο της ζημιάς δημιουργήθηκε ένα ολόκληρο στρώμα λάσπης από τα νερά που πλημμύρισαν την περιοχή. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται στην πόλη αντίστοιχου μεγέθους βλάβη σε αγωγό της ΔΕΥΑΞ λίγες ώρες μετά την εκδήλωση σεισμού. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του αγωγού επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου πέρσι όταν και είχε ταρακουνηθεί ολόκληρη η πόλη από τον ισχυρό σεισμό της Σαμοθράκης.