GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο «στόχαστρο» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ακριβά ΙΧ με βουλγαρικές πινακίδες

-Εντοπίστηκαν 4 περιπτώσεις αυτοκινήτων που οι ιδιοκτήτες δεν είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα  Στην κινητοποίηση των τελωνείων προκειμένο...

-Εντοπίστηκαν 4 περιπτώσεις αυτοκινήτων που οι ιδιοκτήτες δεν είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα 

Στην κινητοποίηση των τελωνείων προκειμένου να διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα έλεγχοι σε μεγάλου κυβισμού οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρίας και Ρουμανίας, για το εάν φέρουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να αποδείξουν τη νόμιμη κυκλοφορία τους στη χώρα μας,  προχωρεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Η τελωνειακή υπηρεσία της ΓΓΔΕ στο πλαίσιο της στρατηγικής ελέγχων που έχει αναπτύξει η γενική γραμματεία για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο, πραγματοποίησε άσκηση, με τη συμμετοχή εκπαιδευμένων τελωνειακών υπαλλήλων σε θέματα προσωρινής εισαγωγής αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης.

Στο πλαίσιο της άσκησης το επιχειρησιακό κέντρο της Ελεγκτική Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής είχε αναλάβει τον συντονισμό  κινητών ομάδων ελέγχου, οι οποίες κινήθηκαν σε δυο οδικούς άξονες στην περιοχή του Νομού Αττικής.

Από τους διενεργηθέντες ελέγχου εντοπίσθηκαν 4 περιπτώσεις αυτοκινήτων που οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να αποδείξουν τη νόμιμη κυκλοφορία τους στη χώρα μας.  Τα αυτοκίνητα δεσμεύτηκαν προσωρινά, ενώ ο ιδιοκτήτης του ενός οχήματος, αποδέχθηκε την παράβαση και κατέβαλε πρόστιμο  2.500 ευρώ.

Η ΓΓΔΕ σε συνέχεια της άσκησης αυτής, θα πραγματοποιήσει ελέγχους σε όλη την επικράτεια με ευθύνη των κατά τόπο αρμόδιων Τελωνειακών Αρχών.
Newsroom ΔΟΛ