GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Θράκη ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας – Μνημόσυνο στην μνήμη του Σαδίκ

-Διαδοχικές επισκέψεις σε Κομοτηνή και Ξάνθη την Παρασκευή και το Σάββατο για τον Β. Μποζκίρ  Στην Θράκη βρέθηκε την Παρασκευή και το ...

-Διαδοχικές επισκέψεις σε Κομοτηνή και Ξάνθη την Παρασκευή και το Σάββατο για τον Β. Μποζκίρ 

Στην Θράκη βρέθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, κος Βολκάν Μποζκίρ, με αφορμή το μνημόσυνο για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Αχμέτ Σαδίκ, στην Κομοτηνή.

Ο Α. Σαδίκ έχασε τη ζωή του, σε επαρχιακό δρόμο της Ροδόπης όταν το Ι.Χ. του συγκρούστηκε με τρακτέρ με αποτέλεσμα ο ίδιος να τραυματιστεί θανάσιμα ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν τότε η σύζυγός του αλλά και ο γιος του, που επίσης βρίσκονταν στο ίδιο όχημα. 

Ο Τούρκος Υπουργός έδωσε το παρών στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Κομοτηνή, στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ. Στα νεκροταφεία βρέθηκαν επίσης παράγοντας της μειονότητας αλλά και αρκετός κόσμος που παρακολούθησε την τελετή. 

Το Σάββατο ο κ. Μποζκίρ, ένας από τους στενούς συνεργάτες του Ρετζέπ Ταγήπ Ερντογάν, επισκέφθηκε την Ξάνθη όπου μεταξύ άλλων βρέθηκε στην οικία του ψευδομουφτή κ. Αχμέτ Μετέ, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ξάνθης κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν αλλά και τον Λεβέντ Σαδίκ, γιο του Αχμέτ Σαδίκ. 

Ο ίδιος, είχε σειρά επαφών και συναντήσεων με παράγοντες της μειονότητας ενώ βρέθηκε και στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης, το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Το ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη του Σαδίκ, κάθε χρόνο, προκαλεί μεγάλη κινητοποίηση στους κόλπους της μειονότητας ενώ το παρών στις εκδηλώσεις δίνουν υψηλόβαθμα στελέχη της Τουρκικής Κυβέρνησης. 

Φέτος τον ρόλο αυτό ανέλαβε μόνο ο κ. Μποζκίρ ο οποίος μάλιστα ανταλλάσσοντας αναμνηστικά δώρα με τον ψευτομουφτή Ξάνθης του δώρισε ένα κασκόλ της ποδοσφαιρικής ομάδας Fenerbahce, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι φέτος είναι η χρονιά της για την κατάκτηση τίτλων τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ευρώπη.