GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ρεκόρ για το ΟΧΙ στην Ξάνθη – «Ησυχία» στα εκλογικά τμήματα και κίνηση στην παραλία

Από την στήλη ο Αδιάκριτος  Ανάμεσα στους Νομούς με το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ του ΟΧΙ συγκαταλέγεται και αυτός της Ξάνθης. Το αποτέλε...

Από την στήλη ο Αδιάκριτος 

Ανάμεσα στους Νομούς με το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ του ΟΧΙ συγκαταλέγεται και αυτός της Ξάνθης. Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι πράγματι εντυπωσιακό τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο φυσικά και σε τοπικό. Ας μην ξεχνάμε πως η Ξάνθη τα τελευταία χρόνια έχει καταγράψει αντίστοιχες επιδόσεις, με πιο πρόσφατη αυτή των προηγούμενων εθνικών εκλογών με τα εντυπωσιακά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. 
.......

Φυσικά η ψαλίδα ανάμεσα στο ΝΑΙ και στο ΟΧΙ άνοιξε δραματικά στην ορεινή περιοχή και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Μύκης με την διαφορά να αγγίζει το 60% (80% υπέρ του ΟΧΙ και 20% υπέρ του ΝΑΙ). Βέβαια για ακόμη μια φορά εξίσου σημαντικό παραμένει και το ποσοστό της αποχής, που κυμάνθηκε στο 55% κάτι που όπως πάντα προκαλεί προβληματισμό. 
.......

Στα εκλογικά τμήματα του Νομού επικρατούσε ησυχία, μιας και απουσίαζαν τα πολιτικά έκτροπα προηγούμενων ετών, με τα κόμματα να απέχουν τουλάχιστον εμφανώς ενώ και η συμμετοχή του κόσμου ήταν υποτονική τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες ενώ αυξήθηκε λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες. Την ίδια στιγμή πολυσύχναστες παραλίες του Νομού όπως το Πόρτο Μόλο αλλά και το Μυρωδάτο κυριολεκτικά βούλιαξαν από κόσμο, μιας και ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο. 
.......

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που κατεγράφη στον Νομό αρκετοί έσπευσαν να το αποδώσουν σε “κινήσεις” και “κατευθύνσεις” από πλευράς του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Μάλιστα κάτι τέτοιο αναφέρθηκε ουκ ολίγες φορές στα κεντρικά Αθηναϊκά ΜΜΕ το βράδυ της Κυριακής από αρκετούς πολιτικούς που κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα και ουδεμία σχέση έχουν με την περιοχή, πράγμα άλλωστε ιδιαίτερα σύνηθες μιας και σχεδόν πάντα η Θράκη χρησιμοποιείται από  το σύνολό σχεδόν του πολιτικού κόσμου της χώρας για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων ή αντιπολιτευτικών συμφερόντων. 
.......

Την ίδια στιγμή το πρωί της Κυριακής κυκλοφόρησε στο twitter, από χρήστη του μέσω κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφία στην οποία υπήρχε (σύμφωνα με τον ίδιο) ένα λεωφορείο από την Τουρκία που “ξεφόρτωνε” ψηφοφόρους στην Κομοτηνή! Μάλιστα ο ίδιος αναρωτιόταν ως που θα φτάσει κανείς για να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης, ωστόσο μια μικρή λεπτομέρεια που του διέφυγε ήταν το γεγονός πως η φωτογραφία δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Στην ίδια παρουσιάζονταν πολίτες με μπουφάν και σκούφους κάτι φυσικά που έγινε άμεσα αντιληπτό με αποτέλεσμα η φωτογραφία να κάνει τον γύρο του διαδικτύου και τα πικρόχολα σχόλια να δίνουν και να παίρνουν. Μέσα σε λίγη ώρα αποσύρθηκε, και στην θέση της τοποθετήθηκε μια νέα με καλοκαιρινά αυτή την φορά ρούχα! 
.......
Ο Αδιάκριτος