GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προβλήματα με εκλογικό υλικό και δικαστικούς αντιπροσώπους στην Θράκη για το Δημοψήφισμα!

-Εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή ο Δήμος Κομοτηνής για την καθυστέρηση παραλαβής του υλικού -Ομαλά η διαδικασία στην Ξάνθη, χωρίς σημαν...

-Εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή ο Δήμος Κομοτηνής για την καθυστέρηση παραλαβής του υλικού
-Ομαλά η διαδικασία στην Ξάνθη, χωρίς σημαντικά προβλήματα 

Μικρής έκτασης προβλήματα παρατηρήθηκαν στην Θράκη, κατά τη διάρκεια των προετοιμασμένων για το Δημοψήφισμα. 

Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην μη έγκυρη παραλαβή του εκλογικού υλικού αλλά στην ισχνή προσέλευση δικαστικών αντιπροσώπων σε ορισμένες περιοχές, κάτι που αποδίδεται στο σύντομο χρονικό διάστημα διεξαγωγής του Δημοψηφίσματος. 

Στην Ξάνθη το εκλογικό υλικό έφτασε εγκαίρως, με τα εκλογικά συνεργεία των υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα να εργάζονται πυρετωδώς ώστε αυτό να προετοιμαστεί και να μεταφερθεί στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα. Το βράδυ του Σαββάτου ο συντονισμός των προετοιμασιών συνεχίστηκε κανονικά, ενώ νωρίτερα παρατηρήθηκαν περιορισμένης έκτασης προβλήματα με την προσέλευση των δικαστικών αντιπροσώπων. 

Στην Κομοτηνή υπήρξε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με την παραλαβή του εκλογικού υλικού, καθώς αυτό δεν έφτασε εξ ολοκλήρου εγκαίρως στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. Ως συνέπεια ενώ η παράδοση του υλικού είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή, μετατέθηκε για το Σάββατο, δηλαδή μόλις λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των καλπών. Το πρόβλημα αποδίδεται φυσικά στην μη έγκαιρη παράδοση του εκλογικού υλικού από το Υπουργείο, ενώ ο Δήμος Κομοτηνή εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, ενημερώνοντας για την εξέλιξη αυτή. 

Περιορισμένα προβλήματα τόσο με την παραλαβή του εκλογικού υλικού όσο και με δικαστικούς αντιπροσώπους υπήρξαν και στον Έβρο, χωρίς ωστόσο να καταγραφεί μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, κάποιο ανυπέρβλητο εμπόδιο στην ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εργασιών. 

Αυτό που άλλωστε δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα ήταν ο περιορισμένος διαθέσιμος χρόνος για την προετοιμασία, μιας και πρακτικά δόθηκε μόλις μια εβδομάδα για την κινητοποίηση όλων των Υπηρεσιών και των εμπλεκομένων.