GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παραίτηση Σαμαρά από τη ΝΔ

Την παραίτησή του από την ηγεσία της Ν.Δ. ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στον απόηχο του δημοψηφίσματος. «Από σήμερα παραιτο...

Την παραίτησή του από την ηγεσία της Ν.Δ. ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στον απόηχο του δημοψηφίσματος.

«Από σήμερα παραιτούμαι από την ηγεσία της ΝΔ και ζήτησα από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος και να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες», ανέφερε. 

Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, μοναδικός του οδηγός πάντα ήταν η συνείδησή του και η αίσθηση χρέους στην Ελλάδα, για να αποφύγει η χώρα μια οδυνηρή εξέλιξη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η πατρίδα περνάει μία μεγάλη δοκιμασία και η Ν.Δ., την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη ευρωπαϊκή παράταξη», οφείλει να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό. 
Όπως τόνισε, κράτησε μια  τέτοια στάση πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, για να διευκολύνει τη διακομματική συσπείρωση του «ναι». 

«Ο ελληνικός λαός μίλησε. Σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα που έγινε με κλειστές τράπεζες. Πάνω σε ερώτημα ασαφές. Και μέσα σε ελάχιστες μέρες» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να φέρει μία συμφωνία αμέσως, όπως και την ευθύνη να απομονώσει «τα στοιχεία εκείνα του κόμματος της που τοποθετούνται ανοιχτά υπέρ της δραχμής».

«Όσοι ψήφισαν "ναι" και πολλοί από όσους ψήφισαν "όχι" θέλουν να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης» είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να ανατρέψει την εντύπωση ότι το «όχι» θα φέρει την Ελλάδα έξω από το ευρώ.

Επιπλέον ζήτησε από τους εταίρους στην Ευρωζώνη να βοηθήσουν την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι χρειάζεται τώρα μία βιώσιμη συμφωνία για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα. «Να εξουδετερώσουμε την απειλή διχασμού» υπογράμμισε.