GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μυστήριο με τα οστά του Φιλίππου

Προβληματισμό και διαφωνίες στους κόλπους της παγκόσμιας αρχαιολογικής κοινότητας έχουν προκαλέσει οι νέες αποκαλύψεις, που έκαναν Έλληνες...

Προβληματισμό και διαφωνίες στους κόλπους της παγκόσμιας αρχαιολογικής κοινότητας έχουν προκαλέσει οι νέες αποκαλύψεις, που έκαναν Έλληνες και Ισπανοί διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίες αφορούν τον Φίλιππο Β', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και τον ίδιο τον Στρατηλάτη. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο βασιλιάς Φίλιππος Β’ κείτεται στον Τάφο Ι της Βεργίνας και όχι στον Τάφο ΙI, όπως πίστευε ο αρχαιολόγος, Μανώλης Ανδρόνικος.

Τα νέα αυτά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας ενισχύουν ακόμα την προσπάθεια για οριστική εξιχνίαση ενός μυστηρίου που διχάζει τους αρχαιολόγους εδώ και 40 χρόνια. 

Ο καθηγητής Αντώνης Μπαρτσιώκας πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ(Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και οι συνεργάτες του ισχυρίζονται ότι οι σκελετοί από τον Τάφο Ι στη Βεργίνα ανήκουν στον Φίλιππο Β', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Το συμπέρασμα αυτό αναφέρουν σε εργασία που δημοσιεύθηκε στο στο έγκυρο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

Διαβάστε περισσότερο ΕΔΩ