GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Λύση για το στεγαστικό του 5ου και 6ου Νηπιαγωγείου Καβάλας

Στο κτήριο που σήμερα στεγάζεται το ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (πρώην ΚΕΚ ΝΑ/ΝΕΛΕ ΚΑΒΑΛΑΣ) επί της οδού Κ. ΠΟΙΗΤΟΥ 18 (η παλ...

Στο κτήριο που σήμερα στεγάζεται το ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (πρώην ΚΕΚ ΝΑ/ΝΕΛΕ ΚΑΒΑΛΑΣ) επί της οδού Κ. ΠΟΙΗΤΟΥ 18 (η παλιά Μεραρχία όπως είναι γνωστό) ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να στεγάσει το 5ο και 6ο Νηπιαγωγείο της πόλης που αντιμετωπίζουν στεγαστικό θέμα.

Ήταν πέρσυ το καλοκαίρι όταν τα δύο νηπιαγωγεία λόγω ακαταλληλότητας των οικημάτων που τα φιλοξενούσαν, (το μεν 6ο βρισκόταν σε διαμέρισμα, το δε 5ο στο ισόγειο του 5ου Δημοτικού Σχολείου σε μια αίθουσα όμως μικρή και με πολλά προβλήματα) μετακόμισαν σε αίθουσες του κτηρίου που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε το Πειραματικό Γυμνάσιο Καβάλας.

Έγιναν οι απαραίτητες επεμβάσεις και η σχολική χρονιά για τους μικρούς μαθητές και τις εκπαιδευτικούς κύλησε ομαλά στον εν λόγω χώρο.

Ωστόσο και όπως έγινε γνωστό και από την πλευρά της δημοτικής διοίκησης αλλά και της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να φιλοξενούνται εκεί τα δύο νηπιαγωγεία από την στιγμή που το κτήριο του 5ου Γυμνασίου και του πρώην Πειραματικού και μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν σε αυτά μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, προορίζεται για τους μαθητές του Γυμνασίου και όχι για νήπια.

Έτσι η διοίκηση του Δήμου, προσωπικά η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και όλοι οι εμπλεκόμενοι με το θέμα, ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για να στεγασθούν οι μικροί μαθητές. Άλλωστε στην περιοχή δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές λύσεις σε ό,τι αφορά την στέγαση σχολείων.

Μετά από αναζήτηση βρέθηκε ο κατάλληλος χώρος που είναι το κτήριο της παλιάς Μεραρχίας. Εκεί βέβαια θα γίνουν οι αναγκαίες επεμβάσεις – παρεμβάσεις ώστε όλα να είναι έτοιμα και τα παιδιά να ξεκινήσουν την σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα σε ένα οίκημα που κρίνεται η καλύτερη δυνατή λύση με τα ισχύοντα δεδομένα πάντοτε. «Αν δεν υπάρξει κάποιο άλλο θέμα, προσανατολιζόμαστε να προτάξουμε αυτή την λύση» σχολίασε η Δήμαρχος.