GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καυγάδες και αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο – Ανέβηκαν οι τόνοι για τον δασικό δρόμο στα Κιμμέρια

-Μέλη της Αντιπολίτευσης αποχώρησαν από το Δ.Σ. ως ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας εμπαιγμό  Από εντάσεις, καυγάδες και αποχωρήσει...

-Μέλη της Αντιπολίτευσης αποχώρησαν από το Δ.Σ. ως ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας εμπαιγμό 

Από εντάσεις, καυγάδες και αποχωρήσεις μελών της Αντιπολίτευσης χαρακτηρίστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, το μεσημέρι της Παρασκευή. 

Τα αίματα άναψαν όταν ήρθε προς συζήτηση, για ακόμη μια φορά, το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής του έργου της διάνοιξης δασικού δρόμου στο περιαστικό των Κιμμερίων. Οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή την εισήγηση αλλά και τα όσα μεσολάβησαν από την τελευταία φορά που το διαβόητο πρωτόκολλο απασχόλησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Όπως είναι γνωστό, όλα ξεκίνησαν όταν σε προηγούμενο Δ.Σ. μέλη της Αντιπολίτευσης αμφισβήτησαν έντονο το κατά πόσο ο κ. Χρήστος Μούρκας, πρόεδρος της Επιτροπής Παραλαβής, είχε προχωρήσει στον απαραίτητο έλεγχο πριν υπογράψει στο σχετικό πρωτόκολλο. Ο ίδιος μάλιστα τότε ανέφερε πως δεν είχε κάνει τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σάλος, ενώ σε επόμενο Δ.Σ. ανέφερε πως είχε μπερδευτεί και δεν είχε αντιληφθεί πλήρως για ποιο έργο επρόκειτο. 

Ακολούθησε ΕΔΕ, την οποία διέταξε ο Δήμαρχος Ξάνθης, με τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους να βεβαιώνουν την εγκυρότητα και ακρίβεια του πρωτοκόλλου παραλαβής. Μετά την ΕΔΕ το πρωτόκολλο επανήλθε προς έγκριση στο Δ.Σ. με αποτέλεσμα ωστόσο να ξεσπάσουν καυγάδες, οι τόνοι να ανέβουν και τελικώς μέλη της Αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν καταγγέλλοντας την Δημοτική Αρχή για εμπαιγμό και κοροϊδία. 

Ο κ. Δημήτρης Μπένης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως το θέμα θα μπορούσε να λυθεί άμεσα με την αντικατάσταση του κύριο Μούρκα και τον επανέλεγχο ενώ διευκρίνισε πως το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Χρίστος Πούλιος ο οποίος ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα και να μην συζητηθεί καν από το Δ.Σ. ζητώντας μάλιστα να έρθει στο σώμα το ηχητικό απόσπασμα από την θυελλώδη εκείνη συνεδρίαση του οργάνου και τα όσα είχε ισχυριστεί τότε ο κ. Μούρκας αλλά και όσα ακολούθησαν. “Ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθούν σήμερα να μας βγάλουν όλους τρελούς. Ας πάει ο Εισαγγελέας να ελέγξει τι συμβαίνει, εάν έγινε αυτό το έργο και τι παραλήψεις υπάρχουν, εάν υπάρχουν” τόνισε ο ίδιος, ενώ ο κ. Μπένης σημείωσε μεταξύ άλλων πως “εμείς δεν θα δεχθούμε αυτόν τον εμπαιγμό” τονίζοντας πως το θέμα μπορεί να λυθεί εάν συσταθεί νέα επιτροπή.

Σκληρή κριτική άσκησαν τόσο ο κ. Ιπ. Καμμαρίδης όσο και ο κ. Νίκος Ανταμπούφης, που στάθηκαν στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το θέμα από την Δημοτική Αρχή. Μάλιστα ο πρώτος είχε έντονο λεκτικό διαπληκτισμό με τον Δήμαρχο για μερικά λεπτά, με τον τελευταίο μάλιστα να αποχωρεί προσωρινά από την αίθουσα. 

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ανέφερε πως το πρακτικό φέρει 5 υπογραφές, για τις οποίες ο καθένας έχει τις ανάλογες ευθύνες του ενώ τόνισε πως ο θόρυβος γύρω από την όλη υπόθεση εκθέτει τον Δήμο και για αυτό ο ίδιος διέταξε να  γίνει ΕΔΕ. Παράλληλα διευκρίνισε πως δεν τίθεται θέμα πληρωμής του έργου, μιας και αυτή έγινε με την προσωρινή παραλαβή του ενώ πρόσθεσε πως η μη αποδοχή του πρωτοκόλλου θέτει σε αμφισβήτηση και τις υπογραφές των υπολοίπων εμπλεκόμενων με την υπόθεση. 

Ωστόσο η τοποθέτηση του Δημάρχου προκάλεσε νέο γύρο αντιδράσεων μ τον κ. Θανάση Ξυνίδη να ασκεί έντονη κριτική τόσο στον Δήμαρχο όσο και στην Δημοτική Αρχή, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ μετά από παρότρυνσή του μέλη της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την αίθουσα, ενώ το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, μετά από ονομαστική ψηφοφορία.