GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανοίγει τελικά τις πόρτες της η Κατασκήνωση στα Άβδηρα – Βρέθηκε λύση με τον προμηθευτή

-Ανακοινώθηκε εκτάκτως την Τρίτη το μεσημέρι πως θα παραμείνει κλειστή λόγω των συγκυριών -Ξεκινά κανονικά με 2 Περιόδους από το Σάββατο...

-Ανακοινώθηκε εκτάκτως την Τρίτη το μεσημέρι πως θα παραμείνει κλειστή λόγω των συγκυριών
-Ξεκινά κανονικά με 2 Περιόδους από το Σάββατο 11 Ιουλίου έως και τις 7 Αυγούστου 

Λύση στο παρά ένα βρέθηκε τελικώς για την λειτουργία των Μαθητικών Κατασκηνώσεων στα Αρχαία Άβδηρα και όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, αυτές θα ανοίξουν κανονικά τις πόρτες τους φέτος. 

Το μεσημέρι της Τρίτης με κατ' επείγουσα ανακοίνωσή του ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Αναστάσιος Μάρκου, έκανε γνωστό το γεγονός πως η Μαθητική Κατασκήνωση δεν θα λειτουργήσει επικαλούμενος την παρούσα συγκυρία που επικρατεί στην χώρα. "Σας γνωστοποιούμε τη μη λειτουργία της μαθητικής κατασκήνωσης «Τα Αρχαία Άβδηρα», για το θέρος του 2015, λόγω της παρούσας συγκυρίας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην λακωνική του ανακοίνωση. 

Όπως έγινε γνωστό υπήρξε πρόβλημα με τον προμηθευτή της Κατασκήνωσης, κάτι που τελικώς ωστόσο και μετά και τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε το γεγονός της μη λειτουργίας της Κατασκήνωσης, λύθηκε. Την Τετάρτη με νεότερη ανακοίνωσή του ο κ. Μάρκου έκανε γνωστό το γεγονός, τονίζοντας πως φέτος θα λειτουργήσουν κανονικά και οι 2 περιόδου των κατασκηνωτών. 

“Ύστερα από την ανάκληση της υπεύθυνης δήλωσης βασικού προμηθευτή της κατασκήνωσής μας “τα Αρχαία Άβδηρα” και τη διαβεβαίωσή του ότι η προμήθεια των ειδών θα υλοποιηθεί κανονικά, ανακαλούμε το ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας και σας γνωρίζουμε ότι η λειτουργία των κατασκηνώσεων θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Οι περίοδοι των κατασκηνώσεων θα είναι δύο. Η Α' περίοδος από το Σάββατο 11 Ιουλίου έως Παρασκευή 24 Ιουλίου και η Β' Περίοδος από το Σάββατο 25 Ιουλίου έως Παρασκευή & Αυγούστου” τονίζεται σχετικώς στην νέα ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται πως οι μαθητές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον θα ενημερωθούν. 

Η Μαθητική Κατασκήνωση συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος παιδιών από την ευρύτερη περιοχή που περνούν εκπαιδευτικά και δημιουργικά μερικές ημέρες στην περιοχή των Αρχαίων Αβδήρων, συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες και φυσικά απολαμβάνουν τις θάλασσες της περιοχής πάντα υπό την καθοδήγηση του προσωπικού που στελεχώνει την Κατασκήνωση. 

Όπως είναι γνωστό η Κατασκήνωση πριν από μερικά μόλις χρόνια δέχθηκε ένα ολικό λίφτινγκ και κατέστη ξανά λειτουργική, κάτι που ικανοποίησε αρκετούς γονείς του Νομού που δεν έχουν την δυνατότητα εναλλακτικών διακοπών για τα παιδιά τους.