GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καταγγέλλουν μαζικές απολύσεις εργαζομένων στην φύλαξη του ΔΠΘ - “Οι ανάγκες δεν έχουν μειωθεί”

-Απολύθηκαν 8 στην Ξάνθη, 6 στην Κομοτηνή και 2 στην Αλεξανδρούπολη, όπως καταγγέλλεται  Μαζικές απολύσεις εργαζομένων που απασχολούντ...

-Απολύθηκαν 8 στην Ξάνθη, 6 στην Κομοτηνή και 2 στην Αλεξανδρούπολη, όπως καταγγέλλεται 

Μαζικές απολύσεις εργαζομένων που απασχολούνται στην ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει την φύλαξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης. 

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται πως με απόφασή της η εταιρία προχώρησε στην απόλυση 8 φυλάκων στην Ξάνθη, 6 στην Κομοτηνή και 2 στην Αλεξανδρούπολη ενώ παράλληλα τονίζεται πως προηγήθηκε αλλαγή συμβάσεων και εκ περιτροπής εργασία. 

 “Τεράστιες είναι οι ευθύνες της συγκλήτου του ΔΠΘ που αποδέχτηκε να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες και να μπουν εργολάβοι στο Πανεπιστήμιο” επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση, ενώ τονίζεται πως “οι εργαζόμενοι στο ΔΠΘ βιώνουν την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της υποχρηματοδότησης της παιδείας, το στραγγαλισμό των αποθεματικών των Πανεπιστημίων, για να πληρωθούν οι δανειστές. Ο εργοδότης μπροστά στο κέρδος, αλλά αξιοποιώντας και το κλίμα φόβου με τις εξελίξεις, μπροστά στο δημοψήφισμα, με τις πλάτες της συγκλήτου πετούν στον δρόμο εργαζόμενους που εργάζονταν χρόνια στις συγκεκριμένες θέσεις. Οι ανάγκες του ΔΠΘ σε φύλαξη δεν έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, δημιουργώντας τεράστιο κενό στην συγκεκριμένη υπηρεσία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι και οι φύλακες που παρέμειναν στην εργασία τους, αλλάχτηκε η σύμβασή τους, κάτω από τον φόβο της απόλυσης, σε τρεις μέρες την εβδομάδα δουλειά, σε 12ωρη βάρδια και όχι σε 24ωρη, όπως είναι οι πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας”.

Παράλληλα, ζητείται η άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου από το ΔΠΘ και χρηματοδότηση από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού.