GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καταγγελία πολίτη στην Ξάνθη - "Η ΔΕΥΑΞ αρνείται να δεχτεί ηλεκτρονική πληρωμή οφειλών!"

Την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΞ δεν δέχεται ηλεκτρονικές πληρωμές για ανεξόφλητες οφειλές εκφράζει με ανοιχτή επιστολή του ...

Την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΞ δεν δέχεται ηλεκτρονικές πληρωμές για ανεξόφλητες οφειλές εκφράζει με ανοιχτή επιστολή του προς τον Δήμο Ξάνθης, την Νομική του Υπηρεσία αλλά και τον Τοπικό Τύπο, κάτοικος της περιοχής. 

Η καταγγελία του πολίτη:
"Σήμερα την Δευτέρα 27/07/2015 γνωστοποιώ στον Δήμο Ξάνθης, την νομική του υπηρεσία, και τα τοπικά ΜΜΕ ότι οι υπάλληλοι στην ΔΕΥΑΞ αρνούνται κατηγορηματικά να πληρωθούν τους λογαριασμούς νερού με οποιονδήποτε άλλον τρόπο εκτός από τα μετρητά. Συγκεκριμένα τους ζήτησα για πολλοστή φορά εδώ και αρκετά χρόνια να πληρώσω μέσω τραπεζικού λογαριασμού αλλά αρνούνται να το δεχτούν. Επιπλέον με απείλησαν ότι θα μου κόψουν το νερό αν εκδοθούν 3 λογαριασμοί.

Να σας ενημερώσω ότι πιθανόν δεν γνωρίζετε ότι ο Δημος Ξάνθης ίσως είναι ο μοναδικός δήμος που δεν επιτρέπει τραπεζικές πληρωμές μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ κάτι που το ζητάω εδώ και χρόνια από τους υπαλλήλους και το μόνο που έχουν να μου απαντήσουν είναι να πληρώνω όποτε με βολεύει σωρευτικά όλους τους λογαριασμούς. Κανείς βέβαια δεν μου είπε ότι όλα αυτά τα χρόνια πληρώνω τόκους υπερημερίας.

Τον τελευταίο καιρό όμως δεδομένων των συνθηκών είναι αδύνατον να συγκεντρώσω ~200 ευρώ (τόσα περίπου χρωστάω σε 3 παροχές) σε μετρητά και ζητώ να πληρώσω με τραπεζική κατάθεση αν όχι με ΔΙΑΣ όπως γίνεται σε όλους τους δήμους της χώρας.

Θα ήθελα λοιπόν να γνωρίζω την επίσημη θέση της Διοίκησης ΔΕΥΑΞ και του Δήμου Ξάνθης βάση του νομοθετικού πλαισίου που προκύπτει και απο την δεσπόζουσα θέση που κατεχει η ΔΕΥΑΞ στην Ξάνθη.

Επειδή όμως εγώ είμαι πολύ "μικρός" ακόμη και να ασχοληθούν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΞ μαζί μου (με διώξανε με συνοπτικές διαδικασίες) ζητώ και την βοήθεια των τοπικών ΜΜΕ για να λυθεί ένα πρόβλημα που μπορεί η ΔΕΥΑΞ να ισχυρίζεται ότι είμαι ένα "μεμονωμένο περιστατικό" αλλά πιστεύω πως το αντιμετωπίζουν πολλοί συνδημότες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Χαράλαμπος Αλατάς".