GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση με μπογιές - "Όποιος φοβάται το φως κρύβεται στο σκοτάδι"

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 25/7 μόλις μια μέρα μετά την 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην χώρα μας, άγνωστοι επιτέθηκαν πετ...

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 25/7 μόλις μια μέρα μετά την 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην χώρα μας, άγνωστοι επιτέθηκαν πετάγοντας μπογιές τόσο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο στέκι πολιτισμού πολιτικής και αλληλεγγύης kardelen. Ο τρόπος της εν λόγω «διαμαρτυρίας», θυμίζει περισσότερο μαφιόζική επίθεση παρά πολιτική διαμαρτυρία.

Όσο δύσκολες όμως και αν είναι αυτές οι μέρες για την αριστερά η δέσμευση που έχει δώσει στον ελληνικό λαό πως θα πληρώσουν όλοι όσοι τα χρόνια της κρίσης αλλά και πιο πριν κερδοφορούσαν πάνω στις ανάγκες μας και έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση, θα εκπληρωθεί. Η διεκδίκησή μας δεν είναι να μεγαλώσει η πίτα για να ζήσει ο λαός όπως μας λέει σήμερα η νεοφιλελεύθερη Ευρώπη, αλλά η αναδιανομή πλούτου και ισχύος από πάνω προς τα κάτω.

Η διπλή αυτή επίθεση όμως μας δείχνει πως ο κόσμος της εκμετάλλευσης φοβάται και τις κοινωνίες που λειτουργούν με άξονα την αλληλεγγύη και την συλλογικότητα. Το στέκι kardelen μέσα στα δυο χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει να στεγάσει τα πιο πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας της Ξάνθης και έχει αποτυπώσει με υλικούς όρους πως η κοινωνία μπορεί να οργανώνεται πάνω στις ανάγκες της και όχι στο κέρδος. 

Η λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 50 μαθητές. Η λειτουργία πολιτισμικών ομάδων που πραγματώνουν προβολές ταινιών, εκθέσεις φωτογραφίας και κοσμημάτων και καλλιεργούν έναν πολιτισμικό αντιπαράδειγμα απέναντι στην αποχαύνωση και την εύκολη και φθηνή διασκέδαση. Όπως επίσης και η έμπρακτη στήριξη σε αυτοδιαχειριζόμενες δομές όπως το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ, αλλά και συμμετοχή σε πανελλαδικές καμπάνιες αλληλεγγύης για το “Χρυσό θάνατο” στις Σκουριές Χαλκιδικής και συλλογή τροφίμων κ.α για τον ηρωικό αγώνα του Κομπάνι ενάντια στο σκοταδισμό του ISIS.

To kardelen αποτελεί ένα χώρο που κινείται με βάση τη κοινωνική χρησιμότητα και θα υπάρχει όσο ριζώνουν οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τη τοπική κοινωνία και τη νεολαία.

Όποιοι λοιπόν φοβούνται μπορούν να κρύβουν τις πράξεις τους στην ανωνυμία και το σκοτάδι. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κοινωνία να μην φοβηθεί, έχουμε να δώσουμε πολλούς αγώνες για τις ανάγκες μας και την αξιοπρέπεια μας. Ο φόβος ανήκει στο παρελθόν, η ελπίδα μας είναι στους αγώνες μας.
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης