GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επιστολή Σαλτούρου σε Τσίπρα - Προτείνει Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης και ακύρωση Δημοψηφίσματος

Την σύσταση Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης με την ταυτόχρονη ακύρωση του Δημοψηφίσματος προτείνει στον Πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα...

Την σύσταση Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης με την ταυτόχρονη ακύρωση του Δημοψηφίσματος προτείνει στον Πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Δημήτρης Σαλτούρος.

Σε επιστολή του προς τον κ. Τσίπρα, την οποία κοινοποιεί στους αρχηγούς όλων των κομμάτων της Βουλής εκτός από την Χρυσή Αυγή, ο κ. Σαλτούρος υπογραμμίζει την ανάγκη να βρεθεί άμεσα συμφωνία και να καταλήξουν σε αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις, ενώ τονίζει πως το 90% των πολιτών τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο Ευρώ. 

Αναλυτικά η επιστολή του Δ. Σαλτούρου 
Κύριε Πρωθυπουργέ
Με γνωρίζετε. Γνωρίζετε ότι διαφωνούμε. Γνωρίζετε όμως από τις τοποθετήσεις μου στη Βουλή αλλά και από βουλευτές του κόμματός σας ότι οι θέσεις μου έχουν πάντα ως στόχο την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Γνωρίζετε ότι ουδέποτε απάντησα – πολύ περισσότερο ουδέποτε προέβην – σε λαϊκιστικές και κενές πολιτικού περιεχομένου επιθέσεις. Ως εκ τούτου μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε την ειλικρίνεια των λεγομένων μου και του καλέσματος που με την παρούσα σας απευθύνω.

Δεν είναι του παρόντος κατά τη γνώμη μου να αναλωθούμε στην επίρριψη ευθυνών του παρελθόντος – πρόσφατου και απώτερου. Αντιθέτως πρέπει να αναδείξουμε τις ευθύνες του παρόντος και του μέλλοντος. Το κύριο βάρος αυτών βαραίνει βεβαίως τους δικούς σας ώμους καθώς εσείς καλείστε να λάβετε σήμερα σημαντικές για τη χώρα αποφάσεις.

Σας καλώ λοιπόν να ενώσετε και όχι να διχάσετε του Έλληνες. Σας καλώ να συσπειρώσετε το 90% του Ελληνικού Λαού που λέει ΝΑΙ στο ευρώ. Που επίσης επιθυμεί περαιτέρω διαπραγματεύσεις και βελτιώσεις στην πρόταση των δανειστών. Χρησιμοποιείστε λοιπόν τα ερωτήματα ενωτικά και όχι διχαστικά.

Ένας είναι ο τρόπος για να γίνει αυτό. Συγκαλέστε σήμερα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και συγκροτήστε μια κορυφαία Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Ακυρώστε το δημοψήφισμα και καλέστε την Ευρώπη σε άμεσες διαπραγματεύσεις. Καταλήξτε άμεσα στην καλύτερη δυνατή αλλά και εφικτή συμφωνία.

Με τον τρόπο αυτό θα αποκατασταθεί σε υπερθετικό βαθμό και άμεσα η αξιοπιστία της χώρας. Με τον τρόπο αυτό θα επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις. Με τον τρόπο αυτό ο Ελληνικός Λαός θα ενωθεί αντί να διχαστεί. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί ο έντιμος συμβιβασμός εκτός συνόρων αλλά και η εκκίνηση μιας έντιμης και υπεύθυνης άσκησης πολιτικής εντός. Με τον τρόπο αυτό θα λειτουργήσει άμεσα το τραπεζικό σύστημα και η οικονομία μας, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα θα νοιώσει ξανά πραγματικά περήφανη, δυνατή και αισιόδοξη.
Με τιμή
Δημήτριος Σαλτούρος
Πρώην Βουλευτής Ξάνθης – ΠΑΣΟΚ