GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δημιουργούνται ειδικά κλιμάκια ελέγχου της αδήλωτης εργασίας

Συγκροτούνται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με απόφαση του υπ. Εργασίας Ειδικά κλιμάκια ελέγχου για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της α...

Συγκροτούνται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με απόφαση του υπ. Εργασίας

Ειδικά κλιμάκια ελέγχου για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας συγκροτούνται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη.

Τα συνεργεία ελέγχου συγκροτούνται από τρεις τουλάχιστον υπαλλήλους ώστε να διασφαλίζεται η αρτιότητα των ελέγχων και θα αποτελούνται από υπαλλήλους των περιφερειακών υποκαταστημάτων του Ιδρύματος.

Τα κλιμάκια θα μπορούν να αναπτύσσουν το ελεγκτικό τους έργο σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της χώρας εκτός από την περιοχή στην οποία υπάγεται το υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο οποίο υπηρετούν.

Οι γεωγραφικές περιοχές στις οποίες θα διενεργούνται οι έλεγχοι καθορίζονται με βάση κριτήρια επικινδυνότητας όπως είναι:

α) Περιοχές με ένταση απασχόλησης στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα.

β) Περιοχές όπου λόγω της διοικητικής αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Ιδρύματος δεν λειτουργούν πλέον ελεγκτικές υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ασφαλιστικές Περιοχές Παραρτημάτων και Υποκαταστημάτων που τελούν υπό καθεστώς αναστολής λειτουργίας). γ) Ασφαλιστικές Περιοχές Υποκαταστημάτων για τα οποία παρατηρείται υστέρηση στην καταβολή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών σε σχέση με την περίοδο 2011-2013.