GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αντιδρούν οι πολύτεκνοι στην τροπολογία των μετεγγραφών

Παρακάμφθηκαν τα εκατοντάδες σχόλια, η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, η ακρόαση φορέων Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της Ανώτατης Συνομο...

Παρακάμφθηκαν τα εκατοντάδες σχόλια, η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, η ακρόαση φορέων

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων για το γεγονός ότι το άρθρο 12 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας κατατέθηκε ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια.

Το εν λόγω άρθρο είχε συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό σχολίων στη δημόσια διαβούλευση  καθώς έφθασαν τα 614 ενώ και το άρθρο 14 στο οποίο εμπεριέχονταν και η διάταξη για τις μετεγγραφές των επιτυχόντων 2014-15 στις Αρχιτεκτονικές  είχε 133 σχόλια.

Ενώ λοιπόν όλοι περίμεναν ότι το υπουργείο Παιδείας θα λάβει υπόψη του τον μεγάλο αριθμό σχολίων που κατατέθηκαν στα οποία επισημαίνονταν ενδεχόμενες αδυναμίες και ανισότητες στο νέο καθεστώς των μετεγγραφών τελικά η ρύθμιση για τις μετεγγραφές κατατέθηκε ως τροπολογία από βουλευτές στο νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια.

Στον δικτυακό τόπο της ΑΣΠΕ αναφέρονται χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:
«Τη στιγμή που τα μάτια όλων μας ήταν στραμμένα στο Στρασβούργο, όπου δινόταν  μάχη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Πρωθυπουργό μας,  ΨΗΦΙΖΟΤΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ  περιέργως και αιφνιδιαστικά  η τροπολογία των Μετεγγραφών από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ (αφού εισήχθη τη νύχτα στην ολομέλεια ως τροπολογία σε άσχετο ν/μ, παρακάμπτοντας την  Επιτροπή Μορφωτικών  Υποθέσεων, Φορείς, Διαβούλευση… ) ΚΑΜΙΑ κόκκινη γραμμή δεν ακούστηκε! ΝΤΡΟΠΗ...»