GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΟΑΕΔ: Από Σεπτέμβριο οι γρήγορες διαδικασίες για την εξυπηρέτηση των ανέργων

Την επέκταση από τον Σεπτέμβριο των νέων γρήγορων διαδικασιών (fast track) για την υποδοχή και την εξυπηρέτηση των ανέργων σε 11 επιπλέον ...

Την επέκταση από τον Σεπτέμβριο των νέων γρήγορων διαδικασιών (fast track) για την υποδοχή και την εξυπηρέτηση των ανέργων σε 11 επιπλέον Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ 2), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) εξήγγειλε μεταξύ άλλων η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, κατά τη σημερινή 8η συνάντηση της διευρυμένης διοικούσας επιτροπής του προγράμματος αναθεώρησης του επιχειρησιακού μοντέλου του ΟΑΕΔ.

Επίσης θα λειτουργήσουν πιλοτικές Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του Οργανισμού με στόχο την πειραματική εφαρμογή καινοτομιών στη λειτουργία τους.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος αναδιοργάνωσης στο ΚΠΑ 2 Πατησίων έχει ήδη δώσει τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των αναζητούντων εργασία που ενδιαφέρθηκαν να ενταχθούν στη διαδικασία εξατομικευμένης προσέγγισης και των ανέργων για τους οποίους συντάχθηκε ατομικό σχέδιο δράσης. 

Παράλληλα, διαπιστώθηκε σημαντική μείωση του όγκου των επισκέψεων στο ΚΠΑ2 χάρη στην πιλοτική λειτουργία ενός call center μέσω του οποίου δίνεται όλη η απαραίτητη πληροφόρηση στους συναλλασσόμενους.

Στη συνάντηση στην οποία εξετάσθηκε το νέο επιχειρησιακό μοντέλο του Οργανισμού, συμμετείχαν εμπειρογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συνεργαζόμενες χώρες, που συνδράμουν την διοίκηση του Οργανισμού με τεχνογνωσία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ