GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ζητούν στήριξη τα Κέντρα Πρόληψης της ΑΜΘ - Συνάντηση στην Κομοτηνή και κοινό ψήφισμα

-Τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης θέματα βιωσιμότητας των Κέντρων Πρόληψης  Συνάντηση με θέμα την βιωσιμότητα των Κέντρων Πρόληψης πο...

-Τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης θέματα βιωσιμότητας των Κέντρων Πρόληψης 

Συνάντηση με θέμα την βιωσιμότητα των Κέντρων Πρόληψης που λειτουργούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και πιο συγκεκριμένα σε Δράμα, Έβρο, Ξάνθη και Ροδόπη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Κομοτηνή. 

Κατά τη διάρκεια αυτής παρουσιάστηκε το έργο και η προσφορά των Κέντρων Πρόληψης, ενώ επισημάνθηκε προς πάσα κατεύθυνση πως αυτά πρέπει πάση θυσία να στηριχθούν ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν σε λειτουργία. 

Προς αυτή την κατεύθυνση εκδόθηκε και κοινό ψήφισμα στο οποίο επισημαίνονται τα εξής:
«Τα Κέντρα Πρόληψης αποτελούν εξειδικευμένους φορείς παροχής υπηρεσιών πρόληψης των εξαρτητικών συμπεριφορών και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης τα περισσότερα λειτουργούν πλέον των 15 χρόνων, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στα παιδιά, στους γονείς στην εκπαιδευτική κοινότητα (Α'/βαθμια, Β'/βαθμια, Η/βαθμια ), τις ένοπλες δυνάμεις, στην αστυνομία, στις κατά τόπους κοινωνικές και δικαστικές υπηρεσίες, υποστηρίζοντας το έργο τους τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και σε εκείνο της συμβουλευτικής.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο και στη διαχείριση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχουν προκύψει εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, συμπληρώνοντας τις λιγοστές υπηρεσίες ψυχικής υγείας που λειτουργούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Ευελπιστώντας στη συνέχιση της υποστήριξης τους από την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον ΟΚΑΝΑ, τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης δηλώνουν την πρόθεση τους να συνεχίσουν το έργο τους προσαρμόζοντας πάντοτε τις δράσεις τους στις εκάστοτε ιδιαίτερες συνθήκες που προκύπτουν από τις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας».