GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουριστικό... μούδιασμα στην Θράκη - "Δεν υπάρχουν ακυρώσεις" λένε οι Ξενοδόχοι της Β. Ελλάδος

Με ψυχραιμία, αλλά και αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι, παρακολουθούν τις εξελίξεις οι επικεφαλής των Ενώσεων Ξενοδόχων στη Βόρεια Ελλάδα...

Με ψυχραιμία, αλλά και αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι, παρακολουθούν τις εξελίξεις οι επικεφαλής των Ενώσεων Ξενοδόχων στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι είπαν ότι “δεν υπάρχουν ακυρώσεις και οι τουρίστες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, απολαμβάνουν ήρεμα τις διακοπές τους”

Σε δηλώσεις τους ζήτησαν να υπάρξει συνεννόηση με πράκτορες, προμηθευτές και όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς, ώστε “να μην διαταραχθεί η ηρεμία των τουριστών που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας, αλλά και να γίνει σωστός προγραμματισμός για να προληφθούν καταστάσεις που ενδεχόμενα να επηρεάσουν αρνητικά την τροφοδοσία της αγοράς σε όλα τα επίπεδα”.

Ο οδικός τουρισμός δεν ευνοεί το... πλαστικό χρήμα
Μπορεί να “ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, αλλά όλα εξελίσσονται ομαλά στην Χαλκιδική”, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, επικεφαλής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

Ο κ. Τάσιος διαβεβαίωσε ότι στην περιοχή επικρατεί απόλυτη ηρεμία και έανε γνωστό ότι ήδη ενημερώνουν τους επισκέπτες για το γεγονός ότι με τη χρήση της κάρτας εξωτερικού έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν χρήματα από τα ΑΤΜ τραπεζών, ενώ υπογράμμισε ότι “είμαστε σε στενή επαφή με τους προμηθευτές στα ξενοδοχεία και στις τοπικές αγορές, ώστε να φροντίσουμε να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην διαταραχθεί η παραμονή των τουριστών στη χώρα μας”.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αυτήν την περίοδο, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής βρίσκονται περί τους 200.000 τουρίστες, κυρίως από τις Βαλκάνικές χώρες, τη Γερμανία και την Βρετανία, αλλά και μικρός αριθμός από την Γαλλία και τη Ολλανδία.

“Ακυρώσεις μέχρι στιγμής δεν έχουμε. Οσοι ήταν προγραμματισμένο να φύγουν φεύγουν, ενώ όσοι αναμενόταν να αφιχθούν το έχουν πράξει χωρίς κανένα πρόβλημα”, είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι καμία χώρα “δεν έχει προβεί σε έκδοση τουριστικής οδηγίας για να μην έρχονται πολιτές της στην Ελλάδα, απλώς όλες τους ενημερώνουν να έχουν ρευστό”.

Ο κ. Τάσιος ανέφερε ότι πριν τις τελευταίες εξελίξεις, η ένωση ανέμενε πτώση της τουριστικής κίνησης φέτος στην περιοχή σε ποσοστό 15%, έναντι της περσινής χρονιάς.

Οι Έλληνες προχωρούν σε ακυρώσεις και όχι οι ξένοι
“Οι Έλληνες φαίνεται να ανησυχούν περισσότερο από τους ξένους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας”, τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μηντζάλης, προσθέτοντας “στο Νομό επικρατεί ηρεμία και σε καμία περιοχή δεν παρατηρούνται ουρές, ούτε στα ΑΤΜ, ούτε στα πρατήρια καυσίμων”.

“Αν και δεν έχουμε ακυρώσεις, από τους ξένους τουρίστες, ωστόσο από την Παρασκευή παρατηρείται ένα “φρενάρισμα” στο ρυθμό κρατήσεων που επικρατούσε όλο το προηγούμενο διάστημα", είπε ο κ.Μηντζάλης, υπενθυμίζοντας ότι η σημερινή ημέρα στο Νομό Καβάλας είναι αργία λόγω της γιορτής Πέτρου και Παύλου),

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στη Θάσο εξακολουθούν να προσγειώνονται τσάρτερ πτήσεις από τη Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη (κυρίως Βρετανοί, Σκανδιναβοί, Γερμανοί, Τσέχοι, Αυστριακοί και Ολλανδοί), ενώ “ομαλά συνεχίζει και ο οδικός τουρισμός στο Νομό από τα Βαλκάνια, αλλά και την Τουρκία, παρά το πρόβλημα που και πάλι υπήρξαν με τη βίζα”.

Σύμφωνα με τον κ. Μηντζάλη, η στενή επαφή και συνεργασία με όλο το δίκτυο τροφοδοσίας της αγοράς σε όλα τα επίπεδα είναι απαραίητητη. “Αν δεν καταγραφεί φέτος συγκριτικά με πέρυσι διψήφιο ποσοστό μείωσης του τουρισμού στο Νομό, εμείς θεωρούμε ότι θα έχουμε κερδίσει το στοίχημα της φετινής χρονιάς”, είπε ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Καβάλας.

“Ζήσαμε τον πόλεμο στα Βαλκάνια, η τρέχουσα κατάσταση είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη”, δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Λάμπρου, η οποία επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “δεν υπάρχουν, τουλάχιστον ακόμα, ακυρώσεις και παρόλο που επικρατεί μια σχετική αναστάτωση με το τι μέλλει γενέσθαι, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, οι τουρίστες στην περιοχή φροντίζουμε να απολαύσουν αμέριμνα τις διακοπές τους”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτή τη στιγμή στην περιοχή η πληρότητα αγγίζει το 100%, με τουρίστες από Γερμανία, Ρωσία, Βαλκάνια, Τσεχία και Ουγγαρία.

“Δουλεύουμε ήδη ώστε να φροντίσουμε και τον οδικό μας τουρισμό”, είπε η κ.Λάμπρου, η οποία έκανε γνωστό ότι σε συνάντηση που θα έχει με τους βενζινοπώλες το απόγευμα, θα τους ζητήσει να διευκολύνουν τους ξένους τουρίστες και να φροντίσουν να δέχονται πιστωτικές κάρτες, κάτι που “σήμερα δεν πράττουν”.

"Βρίσκομαι σε διαρκή επαφή με τους ξένους πράκτορες και δίνω όλες τις πληροφορίες που μου ζητούν, προσπαθώντας μάλιστα να ικανοποιήσω τα αιτήματά τους, ώστε να μην υπάρξει εμπλοκή στη φετινή τουριστική σεζόν που προμηνύεται θετική”, είπε η κ.Λάμπρου, η οποία προσέθεσε ότι οι ξενοδόχοι θα επιδιώξουν να υπάρχει στενή συνεργασία με τους προμηθευτές της αλυσίδας της αγοράς.

Μούδιασμα στη Θράκη
Εξαιρετική προμηνυόταν η φετινή τουριστική σεζόν για τη Θράκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν ακόμη ακυρώσεις, αλλά δεν απέκλεισε να συμβεί στις επόμενες ώρες. "Μακάρι να διαψευσθώ και η φετινή χρονιά να εξελιχθεί τόσο καλά, όσο περιμέναμε”, είπε ο κ.Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η μέση πληρότητα στην ευρύτερη περιοχή αγγίζει το 75%, με τουρίστες απο Βαλκάνια, Τουρκία, Πολωνία και Γαλλία.

“Δεν φαίνονται ανήσυχοι, ούτε και έχουν δείξει να πανικοβάλλονται. Όλοι συνεχίζουν κανονικά τις διακοπές τους”, είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ