GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στα όρια του ο ιδιωτικός τομέας στην Θράκη – Οι παραγωγικοί Φορείς αντιδρούν στο Δημοψήφισμα

-Σύσκεψη την Τρίτη στην Κομοτηνή και μήνυμα των Φορέων προς την Κυβέρνηση  Την αντίδρασή τους στην απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσε...

-Σύσκεψη την Τρίτη στην Κομοτηνή και μήνυμα των Φορέων προς την Κυβέρνηση 

Την αντίδρασή τους στην απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα εκφράζουν με κοινό ψήφισμά τους παραγωγικοί Φορείς της Θράκης μετά την σύσκεψή τους την Τρίτη στο ΕΒΕ Ροδόπης. 

Όπως επισημαίνουν, ο ιδιωτικός τομέας βρίσκεται ακόμη μια φορά στο στόχαστρο, ενώ τονίζουν πως οι επιχειρήσεις έχουν φτάσει στα όρια τους. Ταυτόχρονα ζητούν από την Κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το τί θα συμβεί εάν ο κόσμος επιλέξει το ΟΧΙ, ενώ σε περίπτωση που αδυνατεί η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο οι παραγωγικοί Φορείς της περιοχής ζητούν να ακυρώσει το Δημοψήφισμα. 

“Με έντονη ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθούμε τις εξελίξεις που φέρνει η απόφαση της Κυβέρνησης για δημοψήφισμα. Ένα δημοψήφισμα το οποίο αφενός έχει αναιτιολόγητη βάση και αφετέρου ακόμη μεγαλύτερη ασάφεια ως προς το αποτέλεσμά του για ολόκληρη την κοινωνία. Παρά τις πολύμηνες «διαπραγματεύσεις» φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Κλειστές τράπεζες, μηδενική ρευστότητα, φοβισμένοι καταναλωτές, άδεια καταστήματα, φόβος για την επόμενη μέρα. Είναι επιτυχία όλη αυτή η κατάσταση;

Είναι επιτυχημένη πορεία μιας Κυβέρνησης για να φέρει καλύτερες μέρες στους πολίτες της; Είναι προς την σωστή κατεύθυνση οι κινήσεις για την στήριξη του ιδιωτικού τομέα, του μόνου που μπορεί να δώσει νέες θέσεις απασχόλησης;” επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα, ενώ τονίζεται πως “δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμη παλινωδίας και της ανικανότητας των Κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν την οικονομική κρίση της χώρας μας σε βάρος του ελληνικού λαού και επωφελεία μόνο συγκεκριμένων συμφερόντων.

Ο ιδιωτικός τομέας, σε όλες τις μορφές του, έχει τη δυνατότητα να κινήσει την μηχανή της ανάπτυξης. Πρέπει να είναι το επίκεντρο κάθε διαπραγμάτευσης, κάθε μέτρου. Σήμερα όμως βιώνει την απόλυτη στόχευση, γίνεται αποδέκτης κάθε λανθασμένης κίνησης είτε από πλευράς Κυβέρνησης είτε από πλευράς «θεσμών». Το αποτέλεσμα; Καθημερινά κλείνουν επιχειρήσεις, καθημερινά χάνονται θέσεις εργασίας, καθημερινά δημιουργούνται νέα χρέη. Καθημερινά στεγνώνει η πραγματική οικονομία και χάνεται.
Φτάνει!!”.

Το ψήφισμα συνυπογράφουν το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το ΕΒΕ Ροδόπης, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, η ΟΕΒΕ Ροδόπης, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητα Θράκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βιοτεχνών Θράκης καθώς και ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης. 

“Ο επιχειρηματικός κόσμος, και ιδιαίτερα στην περιφέρεια και την ακριτική περιοχή μας, αντιμετωπίζοντας και τον ανταγωνισμό των γειτόνων, έχει φτάσει στα όριά του. 

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση:
- Να δώσει ξεκάθαρες διευκρινήσεις στο ερώτημα που απευθύνει για το δημοψήφισμα και να αποσαφηνίσει τι θα σημαίνει το ΟΧΙ στον ελληνικό λαό και ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την επιλογή αυτή. 

Αν αδυνατεί να το κάνει, τότε να ακυρώσει το δημοψήφισμα και να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση και συμφωνία με τους εταίρους άμεσα. 

- Να κινηθεί προς την κατεύθυνση εκείνη που να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της αγοράς, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της εδραίωσης τους αισθήματος της ασφάλειας σε όλους του πολίτες.

Οι επιλογές δεν είναι θέμα πολιτικών τακτικών και παιχνιδιών διότι πλέον κρίνεται το μέλλον ενός ολόκληρου λαού ο οποίος επένδυσε στην ευρωπαϊκή πορεία του μέσα από μία μακρά και επώδυνη πορεία. 

Και αυτό διασφαλίζεται μόνο λέγοντας «ΝΑΙ» στη συνέχιση της προσπάθειας για εξεύρεση λύσης. Λέγοντας «ΝΑΙ» στην ενωμένη Ευρώπη. Λέγοντας «ΝΑΙ» στο ευρώ. Λέγοντας «ΝΑΙ» στο ότι  είμαστε ενωμένοι ως Έλληνες” καταλήγει το ψήφισμα.