GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κατέρρευσε το σχέδιο «Ασπίδα» για τους μετανάστες στον Έβρο - Δεν υπάρχουν χρήματα για εκτός έδρας

-Προσωρινή λύση με την σίτιση στα Κέντρα Κράτησης  Στις υπηρεσίες τους καλούνται να επιστρέψουν οι 299 αστυνομικοί που ήταν αποσπασμέν...

-Προσωρινή λύση με την σίτιση στα Κέντρα Κράτησης 

Στις υπηρεσίες τους καλούνται να επιστρέψουν οι 299 αστυνομικοί που ήταν αποσπασμένοι στον Έβρο καθώς έληξε την Τρίτη το τρέχον πρόγραμμα χρηματοδότησης και πλέον δεν υπάρχουν τα χρήματα για τα οδοιπορικά και τα εκτός έδρας τους.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη σίτιση των παράτυπων μεταναστών (περίπου 1.400) στα κέντρα κράτησης, με τις εταιρείες κέτερινγκ να έχουν να πληρωθούν από τον Σεπτέμβριο του 2014, και επιχειρείται η κάλυψη με «ίδιες δαπάνες».

Στο σχέδιο «Ασπίδα», το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή τον Αύγουστο του 2012, συμμετείχαν συνολικά περίπου 850 αστυνομικοί, εκ των οποίων 312 που κατάγονταν από την περιοχή και δεν λάμβαναν εκτός έδρας και οδοιπορικά, άλλοι περίπου 250 αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούσαν στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, και υπήρχαν ακόμη 299, που είχαν αποσπαστεί εκεί και λάμβαναν περίπου 800 ευρώ μηνιαίως ως εκτός έδρας και οδοιπορικά.

Οι τελευταίοι με τη λήξη της χρηματοδότησης επιστρέφουν στις υπηρεσίες τους, καθώς το κόστος παραμονής τους μέχρι τη διενέργεια του δημοψηφίσματος ανέρχεται σε 120.000 ευρώ, χρήματα που δεν υπάρχουν.

Περίπου 40 από αυτούς επιθυμούν εθελοντικά την παραμονή τους με δικά τους έξοδα, ενώ παράλληλα θα γίνει μία ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού για να καλύψει της ελλείψεις και όλο το εύρος της συνοριακής γραμμής.

Η σίτιση στα κέντρα κράτησης
Σχετικά με τη σίτιση στα κέντρα κράτησης, φαίνεται να βρέθηκε μία προσωρινή λύση την ύστατη ώρα από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτου Φιλιππάκου, ο οποίος έπεισε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα για την λήψη 6.000.000 ευρώ με εσωτερικό δανεισμό από τον εθνικό προϋπολογισμό, ποσό που ενδεχομένως καλύψει τα τροφεία έως το τέλος του χρόνου.

Αυτά τα χρήματα θα επιστρέψουν στα κρατικά ταμεία από την συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος, στην περίπτωση που ψηφιστεί ο νόμος για τη δημιουργία ενιαίας διαχειριστικής αρχής. Κάποια από τα χρήματα θα καλύψουν μέρος των οφειλών προς τις εταιρείες κέτερινγκ, οι οποίες θα συνεχίσουν τη σίτιση σε ένα άλλο οικονομικό πλαίσιο.
TheToc.gr