GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έφαγε «πόρτα» η Δημοτική Αστυνομία στην Ξάνθη – Δεν προχωρά στην επανασύσταση ο Δήμος

-Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην επιστρέψει η Δημοτική Αστυνομία  Την απόφαση να μην προχωρήσει στη...

-Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην επιστρέψει η Δημοτική Αστυνομία 

Την απόφαση να μην προχωρήσει στην επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης την Τετάρτη το βράδυ. 

Όπως είναι γνωστό, η νέα Κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα στους Δήμους όλης της χώρας να θέσουν ξανά σε λειτουργία την υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας, που είχε καταργηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση, ενώ δόθηκε και η δυνατότητα στους υπαλλήλους που υπηρετούσαν σε αντίστοιχες θέσεις και είχαν μεταφερθεί σε άλλες Υπηρεσίες να επιστρέψουν πίσω. 

Το ιστορικό της διάλυσης 
Στην περίπτωση του Δήμου Ξάνθης, με την αριθμ.54952/24-9-2013 Διαπιστωτική Πράξη του πρώην Δημάρχου καταργήθηκαν οι δέκα θέσεις, κλάδων ΠΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και με αντίστοιχες διαπιστωτικές πράξεις συνολικά 9 από τους 10 υπαλλήλους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τις 23 Σεπτεμβρίου του 2013 και για περίοδο οκτώ μηνών. 

Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, που συμμετείχαν στη διαδικασία της κινητικότητας παρατάθηκε με νέα διαπιστωτική πράξη Δημάρχου έως την έκδοση των οριστικών πινάκων διάθεσής τους στις νέες Υπηρεσίες και πιο συγκεκριμένα, 6 υπάλληλοι μετακινήθηκαν τότε στην Ελληνική Αστυνομία, 2 στο Υπουργείο Οικονομικών και 1 ακόμη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (Κέντρο Κράτησης Κομοτηνής). 

Κάνοντας χρήση του νέου Νόμου, έξι εκ των παραπάνω υπαλλήλων κατέθεσαν αίτηση επιστροφής στον Δήμο Ξάνθης οι οποίες και έγιναν αποδεκτές και εκδόθηκαν σχετικές διαπιστωτικές πράξεις. 

Μεγάλο βάρος... 
Παίρνοντας τον λόγο κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος, κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, απαρίθμησε μια σειρά από προβλήματα τα οποία πιθανόν να δημιουργηθούν από μια πιθανή επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως οι 6 υπάλληλοι που επέστρεψαν δεν επαρκούν για να αναλάβουν το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας, ενώ μεταξύ άλλων πρότεινε πως ο Δήμος μπορεί να μην προχωρήσει μεν στην επανασύσταση της Δ.Α. αλλά παρέχεται η δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του να καθορίσει τις αρμοδιότητες που έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης  (κατάληψη πεζοδρομίων, εφαρμογή κανονιστικών αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου κ.λπ.) και που θα ασκούνται από τους εν λόγω υπαλλήλους. 

Στην πρόταση αυτή του κ. Δημαρχόπουλου, περί μη επανασύστασης της Δ.Α., αντέδρασαν μέλη της Αντιπολίτευσης όπως ο κ. Νίκος Ανταμπούφης αλλά και οι παρατάξεις των κ. Μπένη και Πούλιου, καθώς και ο κ. Τσιακίρογλου. Η πρόταση ωστόσο του κ. Δημαρχόπουλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.