GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο υδάτινος εφιάλτης επέστρεψε στον Έβρο - Ανοιξιάτικη μπόρα προκάλεσε μεγάλες καταστροφές

Καταστροφές σε καλλιέργειες, πλημμύρες σε καταστήματα και διακοπές ηλεκτροδότησης Καταστροφές σε καλλιέργειες, πλημμύρες σε καταστήματ...

Καταστροφές σε καλλιέργειες, πλημμύρες σε καταστήματα και διακοπές ηλεκτροδότησης

Καταστροφές σε καλλιέργειες, πλημμύρες σε καταστήματα και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, προκλήθηκαν σε περιοχές του νομού Έβρου, όπου αργά το απόγευμα σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις με ισχυρούς ανέμους. 

Η σφοδρή βροχόπτωση συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, έντασης, μέχρι και 10 Μποφόρ, κατά διαστήματα έπεφτε και χαλάζι, ενώ αντιμέτωπος με τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος είχε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της περιοχής. 

Στο Σουφλί, από τα νερά της βροχής πλημμύρισαν ισόγεια καταστήματα, στη Βύσσα και στη Λυκόφη από τα σπασμένα κλαδιά δέντρων, που έπεσαν στο οδόστρωμα, σημειώθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, στον κάθετο οδικό άξονα Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, ενώ διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν στη Βύσσα και στα Λαγυνά.

Καταστροφή στους αμπελώνες
Ολοσχερή καταστροφή υπέστησαν οι αμπελώνες Σουφλίου Έβρου, από την καταιγίδα και χαλαζόπτωση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Ευάγγελος Πουλιλιός.  "Ήδη, έχουμε ζητήσει να μεταβεί στην περιοχή η προϊσταμένη του ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταγράψει το μέγεθος της ζημίας" τόνισε ο δήμαρχος Σουφλίου.

Η κατάσταση σταδιακά εξομαλύνεται και, σύμφωνα με τον κ. Πουλιλιό, έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης, τα 17 καταστήματα στα οποία εισήλθε το νερό, σήμερα λειτουργούν κανονικά (σημαντική ζημία υπέστη μόνο κατάστημα χαρτικών λόγω ευπάθειας του εμπορεύματος στο νερό) και το μόνο που θυμίζει το χθεσινό μπουρίνι είναι οι ζημιές στους δρόμους του Σουφλίου.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν και ξέσπασαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο δήμαρχος Σουφλίου δήλωνε: "Για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε μέσα στη δίνη των έντονων καιρικών φαινομένων. Μέχρι σήμερα δεν έχω συμπαράσταση από κανέναν. Κανένας δεν έσκυψε πάνω στο πρόβλημά μας. Εμείς κάνουμε προσπάθειες, δουλεύουμε, χρωστάμε και κανένας δεν ήρθε να μας πει: 'τι κάνετε;'. Εντάξει θα το προσπαθήσουμε. Ας περάσει η μπόρα και μετά θα πούμε πάρα πολλά".

Ανοιξιάτικη μπόρα και στην Ξάνθη! 
Κακοκαιρία έπληξε και την περιοχή της Ξάνθης το απόγευμα προς βράδυ της Πέμπτης όταν ξέσπασε ξαφνικά μπόρα χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τόσο σοβαρές καταστροφές και προβλήματα.