GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Βούλγαροι θα διοχέτευαν με πλαστά χαρτονομίσματα την Καβαλά – Είχαν πάνω από 5.000 ευρώ

Οι δράστες πραγματοποίησαν 1 συναλλαγή και 1 απόπειρα με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ σε καταστήματα στην Καβάλα Κατασχέθηκα...

Οι δράστες πραγματοποίησαν 1 συναλλαγή και 1 απόπειρα με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ σε καταστήματα στην Καβάλα
Κατασχέθηκαν 101 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ 

Συνελήφθησαν την Κυριακή (17-5-2015) το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, 23 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. 

Ειδικότερα, οι δράστες, την Κυριακή 17-5-2015 το πρωί, μετέβησαν σε κατάστημα στην Καβάλα, όπου επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή, χρησιμοποιώντας ένα παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, πλην όμως η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή. 

Μετά από σχετική καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί εξέδωσαν σχετικές αναζητήσεις, εντοπίζοντας άμεσα τους δύο αλλοδαπούς.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
6 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ
το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ
1 κλειδί από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., βρέθηκε το όχημα των δραστών, στο εσωτερικό του οποίου εντοπίστηκαν ακόμη 94 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης ότι οι δύο αλλοδαποί, το πρωί της ίδιας ημέρας, πραγματοποίησαν μία συναλλαγή σε κατάστημα στην Καβάλα, χρησιμοποιώντας παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. 

Κατασχέθηκαν επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 1 παραχαραγμένο χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, που χρησιμοποίησαν οι δράστες στη συναλλαγή τους. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.