GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στον Έβρο ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης -Σειρά επαφών και καταγραφή προβλημάτων

-Ο κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης στις ακριτικές περιοχές του Έβρου -«Θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών, στο πλευρό των ακριτικών π...

-Ο κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης στις ακριτικές περιοχές του Έβρου
-«Θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών, στο πλευρό των ακριτικών περιοχών» δήλωσε ο ίδιος

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, πραγματοποίησε από την Τρίτη (12.5.2015), τριήμερη επίσκεψη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα, στις ακριτικές περιοχές του Έβρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς φορείς, προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για θέματα αρμοδιότητάς του, που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες των ακριτικών αυτών περιοχών, ώστε να συμπεριληφθούν στον γενικότερο σχεδιασμό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και διευθέτησή τους.

Τον Γενικό Γραμματέα συνοδεύει κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και ειδικότερα ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης και ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Νικόλαος Μενεξίδης.

Με πλωτό μέσο στο κυνηγετικό περίπτερο
Την πρώτη ημέρα ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε αρχικά το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης. Εκεί, τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης με τον οποίο συζήτησε για θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια ο κ. Αναγνωστάκης μετέβη στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή και τους αστυνομικούς του Τμήματος και ενημερώθηκε για το έργο που προσφέρουν στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Επόμενος σταθμός ήταν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, στο Χειμώνιο. Εκεί πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αστυνομικό Διευθυντή Πασχάλη Συριτούδη, σχετικά με το έργο που επιτελούν οι αστυνομικές δυνάμεις στα χερσαία σύνορα της χώρας μας.

Στη συνέχεια, ο κ. Αναγνωστάκης περιηγήθηκε με πλωτό μέσο στο κυνηγετικό περίπτερο Έβρου, όπου ενημερώθηκε για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούν οι αστυνομικές δυνάμεις στο ποτάμι του Έβρου.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Ελέγχου Συνόρων στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας και στη συνέχεια μετέβη στο τεχνητό εμπόδιο (φράχτη) στον Έβρο, όπου είδε την οριογραμμή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Στο τέλος της πρώτης μέρας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης μετέβη στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και το Προαναχωρησιακό Κέντρο. Εκεί τον υποδέχτηκε ο Προϊστάμενος του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους.

Περιοδείας... συνέχεια
Την Τετάρτη, ο κ. Αναγνωστάκης συναντήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, κ. Δημήτριο Πέτροβιτς. Στη συνέχεια, μετέβη στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου, όπου συναντήθηκε με Αξιωματικούς και το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και ενημερώθηκε αναλυτικά για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος σχετικά με την αστυνόμευση και την ασφάλεια στην περιοχή.

Συνάντηση είχε, επίσης, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, με εκπροσώπους Συνδικαλιστικών Σωματείων (ΠΟΑΞΙΑ-ΠΟΑΣΥ). Στη συνέχεια μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, όπου ενημερώθηκε από την Διοικήτρια του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος για τις δραστηριότητές του.

Ακολούθως, ο Γενικός Γραμματέας μετέβη στην Κομοτηνή και συνόδευσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, στην επίσκεψή που πραγματοποίησε στην πόλη.

«Θεωρώ την επίσκεψή μου πολύ σημαντική, καθώς είχα τη δυνατότητα να σχηματίσω προσωπική άποψη και αντίληψη για το τι συμβαίνει καθημερινά στα σύνορα της χώρας μας, που αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά τη διάρκεια των επαφών μου, είχα την ευκαιρία να συζητήσω τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, αλλά και τις τοπικές υπηρεσίες στις περιοχές του Έβρου. Σκοπός μας είναι να συμπεριλάβουμε στον προγραμματισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόσο τις δικές μας διαπιστώσεις, όσο και τις εισηγήσεις των τοπικών παραγόντων. Θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών, στο πλευρό των ακριτικών περιοχών και να αντιμετωπίσουμε από κοινού και, κυρίως, αποτελεσματικά, τα προβλήματα και τα θέματα που αντιμετωπίζουν», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας.

Ο κ. Αναγνωστάκης αναχώρησε την Πέμπτη (14.5.2015) από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με προορισμό την Καβάλα, τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, όπου έχει προγραμματίσει σειρά συναντήσεων και επαφών με τοπικούς παράγοντες.