GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Γ. Πανούσης - «Στόχος μας η συμφιλίωση της Αστυνομίας με την κοινωνία» (+ΦΩΤΟ)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε την Κομοτηνή και την Ξάνθη Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασ...

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε την Κομοτηνή και την Ξάνθη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε την Τετάρτη το απόγευμα (13.5.2015) την Κομοτηνή, ενώ την Πέμπτη (14.5.2015) επισκέφθηκε την Ξάνθη. Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός και ο Διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.

Αρχικά, ο Αναπληρωτής Υπουργός βρέθηκε στην Κομοτηνή. Στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Νικόλαος Μενεξίδης και ο Διευθυντής Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Γκρανάς. Επίσης, συναντήθηκε με αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και συζήτησε ζητήματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στην περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος.

Οι δύο Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι ακολούθησαν το πρόγραμμα επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού, πραγματοποιούν επίσης επισκέψεις στη Βόρεια Ελλάδα, συνοδευόμενοι αντίστοιχα από τον Προϊστάμενο Επιτελείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Κατριαδάκη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Σωτήριος Τερζούδης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παπάζογλου. Επίσης, συναντήθηκε με προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος όλων των βαθμίδων και συζήτησε θέματα λειτουργικότητας και ετοιμότητας των Υπηρεσιών, στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Έπειτα, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Κομοτηνής και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γεώργιο Πετρίδη. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Επικρατείας, κ. Τέρενς Κουίκ.

Αμέσως μετά, παραβρέθηκε στην υποδοχή και περιφορά της Σεπτής Εικόνας της Παναγίας, στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ελευθερίων» για την 95η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κομοτηνής.

Κεντρικός ομιλητής στην Κομοτηνή
Ακολούθως, ο Αναπληρωτής Υπουργός υπήρξε κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής, στο πλαίσιο των Ελευθερίων Θράκης 2015, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου, με θέμα «Ελευθερίες – Ασφάλεια – Δικαιοσύνη: Το τρίπτυχο της Δημοκρατίας».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στην Κινητή Αστυνομική Μονάδα και τα οχήματα ειδικού τύπου, που διατέθηκαν στην Ξάνθη και αναμένεται να έχουν θετικά αποτελέσματα όσον αφορά στην ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή. Επίσης, αναφέρθηκε στη δράση του Αστυνομικού της Γειτονιάς, όπως και στους θεσμούς ανοιχτής επικοινωνίας με τους πολίτες, τόσο των Διοικητών των Αστυνομικών Υπηρεσιών, όσο και της ίδιας της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου. «Επιδιώκουμε τη συμφιλίωση της Αστυνομίας με την κοινωνία, μέσα στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης Δημοκρατίας, με σεβασμό στο κράτος δικαίου και στα ανθρώπινα δικαιώματα»», τόνισε.

Βρέθηκε για λίγες ώρες στην Ξάνθη
Την Πέμπτη το πρωί, ο κ. Πανούσης επισκέφθηκε την Ξάνθη, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Καλαϊτζής. Εκεί, είχε συνάντηση με Αξιωματικούς και λοιπό προσωπικό.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ολοκλήρωσε το πρόγραμμα επισκέψεων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Σωτήριος Τερζούδης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, Πύραρχος Αντώνιος Σπανός.