GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πράσινο το ντέρμπι της Θράκης - Φινάλε με ήττα για την Skoda Ξάνθη απέναντι στον Πανθρακικό

Ο Πανθρακικός, στο κατάμεστο ΔΑΚ, πέτυχε τον διπλό στόχο, αφού εκτός από τη νίκη 2-0 με την οποία κλείδωσε την παραμονή, έγινε και το αφ...

Ο Πανθρακικός, στο κατάμεστο ΔΑΚ, πέτυχε τον διπλό στόχο, αφού εκτός από τη νίκη 2-0 με την οποία κλείδωσε την παραμονή, έγινε και το αφεντικό της Θράκης κερδίζοντας την Ξάνθη.

Την θέση του στην Σούπερ Λίγκα και της επόμενης σεζόν «σφράγισε» ο Πανθρακικός. Η ομάδα του Ρόκα πήρε την πολυπόθητη νίκη 2-0 κόντρα στην Ξάνθη κι έτσι κλείδωσε την παραμονή του, αφού δεν επηρεαζόταν από κάποιο άλλο σενάριο. 

Με όπλο το κατάμεστο ΔΑΚ και το καλό ξεκίνημα οι γηπεδούχοι πήραν το «Ελ Θράκικο». Ο Κάσες «χτύπησε» με πλασέ στο 20ο λεπτό, ενώ σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα ο Ίγκορ με ατομική ενέργεια διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, που δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα και πήρε το χρυσό τρίποντο. 

Τα γκολ του αγώνα σημειώθηκαν από τον Κάσες στο 21ο λεπτό και από τον Ίγκορ στο 31ο.
H ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου τερμάτισε στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Σε 34 αγωνιστικές κέρδισε 12 παιχνίδια, 11 έληξαν ισόπαλα ενώ γνώρισε την ήττα σε άλλα τόσα. Εντός έδρας είχε 8 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες ενώ μακριά από το γήπεδό της κέρδισε 4 φορές, πήρε βαθμό άλλες 4 ενώ έχασε σε 8. Συνολικά σκόραρε 44 φορές ενώ δέχθηκε 41 γκολ έχοντας για πρώτους σκόρερ τους Παντελή Καπετάνο και Σίλβα Κλέιτον με 10 γκολ. Κορυφαίος σε χρόνο συμμετοχής ήταν ο Αντριάν Λουσέρο.

Οι συνθέσεις:
Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης, Κάσες (62’ Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Ροτζέριο, Ίγκορ (80’ Σέτι), Ηλιάδης, Χρήστου, Μελίσσης, Ποτουρίδης 

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Βιγιαφάνε, Μπάλντα, Παπαγεωργίου, Σερφά 

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Γκαραβέλης, Γκομσί, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο (63’ Γουάλας), Παπάζογλου, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Καρυπίδης, Μπέλιτς (81’ Ορφανίδης), Ράνος (33’ Βάλτερ). 

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Πασχαλάκης, Γούτας, Καπετάνος 

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών) 



(ΠΗΓΕΣ: skodaxanthifc.gr / sport-fm.gr)