GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γευστικός οργασμός στην Κομοτηνή - Δίχτυ συνεργασίας για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων (+VIDEO)

-Ολοκληρώθηκε η 1η Θρακο-Μακεδονική έκθεση για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων  -Συμμετείχαν πάνω από 100 εκθέτες και παρουσιάστηκαν ...

-Ολοκληρώθηκε η 1η Θρακο-Μακεδονική έκθεση για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων 
-Συμμετείχαν πάνω από 100 εκθέτες και παρουσιάστηκαν πάνω από 500 διατροφικά είδη 

Τοπικά προϊόντα από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασαν την Παρασκευή στην Κομοτηνή περισσότεροι από 100 εκθέτες που συμμετείχαν στην 1η Θρακο-Μακεδονική «Συνέργεια», την έκθεση Ενδοπεριφερειακής Προώθησης Τοπικών Προϊόντων του Διατροφικού Τομέα. 



Υπολογίζεται ότι συνολικά τα είδη διατροφής που παρουσιάστηκαν στην έκθεση ξεπερνούν τα 500, ενώ στόχος αυτής ήταν η ανάπτυξη μιας ενδοπεριφερειακής συνείδησης για την κατανάλωση τοπικών προϊόντων αλλά και την ανάδειξη αυτών. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης μαζί με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά αλλά και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Παναγιώτη Σγουρίδη καθώς και τον Μητροπολίτη Κομοτηνής. 

Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η ανάγκη ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στους τοπικούς παραγωγούς, και τον μεταποιητικό κλάδο με τους επαγγελματίες του Τουρισμού αλλά και ευρύτερα τον κλάδο της εστίασης. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από παράλληλες δράσεις, ενώ υπήρξε και μια απευθείας σύνδεση με την τηλεοπτική εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα".

"Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι βρίσκομαι σε μια νέα διοργάνωση που έχει σκοπό να προωθήσει την παραγωγή και το εμπόριο των τοπικών προϊόντων και να δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη μας. Εμείς που προερχόμαστε από περιοχές όχι μόνο ακριτικές, αλλά και με μεγάλη παράδοση στον αγροτικό τομέα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι «Ο σπόρος της ανάπτυξης κρύβεται μέσα στην ελληνική γη». Τώρα όλο και περισσότεροι αποδέχονται το αυτονόητο, ότι  η πρωτογενής παραγωγή είναι ένα από τα οχήματα που θα μας βγάλουν από την κρίση. Χρειάζονται όμως και προΓευσωθητικές πρωτοβουλίες σαν τη δική σας, για να αναδείξουν και να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα" σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Τσαρουχά, τονίζοντας πως "εμείς οι Μακεδόνες και οι Θρακιώτες, ξέρουμε πολύ καλά ότι οι τόποι μας μπορούν να αποτελέσουν το επίκεντρο της ελληνικής παραγωγής και του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, γιατί είναι τόποι πλούσιοι, που έχουν πολλά να προσφέρουν στην ελληνική οικονομία. Δεν με βρίσκει σύμφωνη η καταγγελτική μόνο συμπεριφορά, που τονίζει ότι το υδροκέφαλο ελληνικό κράτος δεν έκανε όσα έπρεπε για να αναδείξει την ελληνική περιφέρεια, τις ανεφάρμοστες εξαγγελίες, και τις τεράστιες χιλιοειπωμένες επενδυτικές ευκαιρίες που εξαγγέλθηκαν. Η Μακεδονία και η Θράκη δοκιμάστηκε σκληρά, περιοχές της επλήγησαν τόσο που συγκλονίστηκε το Πανελλήνιο. Μένω εκεί μιας και  σύντομα θα επισκεφθώ προγραμματισμένα και θεσμικά τη Θράκη".

Έκλεψε την παράσταση η Στέλλα Σπανού 
Την παράσταση κατάφερε να κλέψει για ακόμη μια φορά η βραβευμένη κα. Στέλλα Σπανού, που ξεσήκωσε με τις μυρωδιές της τον εκθεσιακό χώρο, ενώ η ίδια φάνηκε να απολαμβάνει την παρουσία της στην 1η Θρακο-Μακεδονικό "Συνέργεια".  Η κα Σπανού επέλεξε να παρουσιάσει συνταγές από τοπικά παραδοσιακά προϊόντα κερδίζοντας τον ενδιαφέρον του κοινού, που έσπευσε να πληροφορηθεί σχετικά και να ζητήσει επιπλέον στοιχεία.