GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξέσπασε πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς μετά από έναν κεραυνό - Σιγόκαιγε επί 2 ημέρες!

Παραλίγο να συμβεί μεγάλη καταστροφή στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς στη Λευκίμη του δήμου Σουφλίου, από πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη από κερ...

Παραλίγο να συμβεί μεγάλη καταστροφή στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς στη Λευκίμη του δήμου Σουφλίου, από πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη από κεραυνό και σιγόκαιγε για δύο ημέρες!

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μέσα στον μεγάλο πυρήνα απόλυτης προστασίας των αρπακτικών, περίπου τρία χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του χωριού της Δαδιάς και έκαιγε χωρίς να γίνει αντιληπτή. 

Τελικά, κάτοικος της περιοχής που βρισκόταν σε γειτονικό ύψωμα αντιλήφθηκε την πυρκαγιά το Σάββατο και ειδοποίησε την Πυροσβεστική, όπως αναφέρει ο διοικητής του κλιμακίου πυροσβεστικής Σουφλίου Κωνσταντίνος Ταπεινόπουλος.

«Η κινητοποίηση ήταν άμεση και η συνεργασία μεταξύ πυροσβεστικής υπηρεσίας, μεραρχίας, δασαρχείου, πολιτικής προστασίας και δήμου εξαιρετική» τόνισε ο Ταπεινόπουλος. 

Συνολικά επιχείρησαν 17 πυροσβέστες από Σουφλί, Αλεξανδρούπολη και Λευκίμη, ενώ στο σημείο έσπευσαν ο αναπληρωτής διοικητής Αλεξανδρούπολης Ναθαναήλ Ρήγας και ο περιφερειακός διευθυντής πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης. 

«Από την αρχή φάνηκε ότι η φωτιά, η οποία ήταν έρπουσα και δεν έκαψε παρά μόνο ξερά κλαδιά και πευκοβελόνες που ήταν στο έδαφος σε μια έκταση 2,7 στρεμμάτων, δεν απειλούσε με εξάπλωση αλλά λόγω ανυπαρξίας δρόμου και της μεγάλης κλίσης της θέσης, η κατάσβεσή της επετεύχθη με σκαπανικά και επινώτιους πυροσβεστήρες, καθώς δεν ήταν εφικτή η πρόσβαση των τεσσάρων οχημάτων που έσπευσαν στην περιοχή. 

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Σουφλίου παρέμεινε στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς έως και αργά το βράδυ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα δεν θα αναζωπυρωθεί.

«Όλα πήγαν καλά τώρα. Θα ήθελα όμως να επισημάνω για ακόμη μία φορά ότι η κατάσταση του δασικού οδικού δικτύου στην περιοχή είναι επικίνδυνη όχι μόνο γιατί μία ενδεχόμενη πυρκαγιά αντί να κάψει 50 στρέμματα, λόγω αδυναμίας πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων θα κάψει 5.000 στρέμματα, κυρίως είναι επικίνδυνη για τη ζωή των πυροσβεστών, γιατί εμείς δεν κάνουμε πίσω, θα παλέψουμε μέχρι τέλους να περάσουμε, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες και γι’ αυτό φοβάμαι ότι αν δεν γίνουν τα απαιτούμενα έργα θα έχουμε ατυχήματα», επισήμανε ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Σουφλίου.
Πηγή: ΑΠΕ, ΦΩΤΟ: Δασαρχείο Σουφλίου