GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γ.Παυλίδης: “Εν αγνοία μας η τροπολογία για την κατάργηση του ασυμβίβαστου των Περιφερειαρχών”

Άγνοια για το περιεχόμενο της τροπολογίας για την άρση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των Περιφερειαρχών, κατά το πρώτο έτος της πενταετο...

Άγνοια για το περιεχόμενο της τροπολογίας για την άρση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των Περιφερειαρχών, κατά το πρώτο έτος της πενταετούς θητείας τους, δηλώνει ο κ. Γιώργος Παυλίδης, τονίζοντας πως έγινε κοινωνός της είδησης από τον Τύπο.

Το θέμα ανέδειξε το Βήμα της Κυριακής, («"Καλύπτουν» περιφερειάρχες με δουλειές») αποκαλύπτοντας πως υπάρχει βουλευτική τροπολογία η οποία παρέχει στους 13 περιφερειάρχες τη δυνατότητα να μη διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, με αναδρομική ισχύ, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους (1η Σεπτεμβρίου 2014) έως τις 31 Αυγούστου 2015.

“Σχετικά  με την τροπολογία που εισήχθη και ψηφίστηκε στη Βουλή για τη μη ισχύ του ασυμβίβαστου για τους Περιφερειάρχες έως 31-8-2015, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε ότι το σύνολο – σχεδόν - των Περιφερειαρχών όπως και ο ίδιος ουδέν γνώριζαν περί αυτής πριν από το δημοσίευμα της Εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής».” σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια ΑΜΘ, ενώ παράλληλα τονίεται πως “σημειώνεται ότι ο ίδιος ανέστειλε την επαγγελματική του δραστηριότητα μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του από 1-9-2014 και δεν πρόκειται να κάνει χρήση της άρσης του ασυμβίβαστου. Σχετικά ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ δήλωσε: "Κανένας δεν δικαιούται να μας εκθέτει ηθικά χωρίς λόγο και με πλήρη άγνοιά μας. Ο θεσμικός μας ρόλος δεν μπορεί να βάλλεται χωρίς αιτία, με ερωτηματικά που δημιουργούνται".”
Παρέμβαση από την ΕΝΠΕ
Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και η  ΕΝΠΕ επισημαίνοντας πως «με έκπληξη πληροφορηθήκαμε δια του τύπου ότι κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή σχετικά με την προσωρινή άρση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των νεοεκλεγέντων περιφερειαρχών.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας δηλώνει κατηγορηματικά ότι συλλογικά ως όργανο δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατάθεση της τροπολογίας αυτής στη Βουλή.

Θεωρούμε αυτονόητη τη θεσμική υποχρέωση του υπουργείου σε ανάλογες περιπτώσεις να υπάρχει προηγούμενη διαβούλευση με την ΕΝΠΕ».